Osposobljavanje iz područja civilne zaštite za načelnike te članove Stožera CZ Varaždinske i Međimurske županije te gradova Varaždina i Čakovca

03.02.2022.

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održano osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite koji su dužni osposobiti se za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od godine dana od imenovanja.

Prema Zakonu o sustavu civilne zaštite, načelnici, gradonačelnici i župani te njihovi zamjenici također su se dužni osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od šest mjeseci od stupanja na dužnost.

Tako je uz zamjenicu župana Varaždinske županije Silviju Zagorec, zamjenika gradonačelnika grada Varaždina Miroslava Markovića na osposobljavanju, koje su proveli djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, sudjelovalo još dvadesetak članova Stožera civilne zaštite grada Varaždina, grada Čakovca te Varaždinske i Međimurske županije.

Glavni predavač bio je Stjepan Huzjak, načelnik Nastavnog nacionalnog središta civilne zaštite.

Sukladno programu, članovi Stožera civilne zaštite slušali su predavanja o sustavu civilne zaštite, planskim dokumentima, osnovama kriznog upravljanja, odnosima s javnošću i medijima, korištenju IT sustava u kriznim situacijama, a na kraju i studiju slučaja o stvarnom izvanrednom događaju.

Cilj ovog osposobljavanja je članove stožera osposobiti za obavljanje tih poslova budući da su i po Zakonu o sustavu civilne zaštite odgovorni za poslove civilne zaštite na svojem području.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top