Učenici PŠ Črešnjevo posjetili Županijsku palaču

13.04.2022.

Učenici trećeg i četvrtog razreda Područne škole Črešnjevo, zajedno sa svojim učiteljicama, dan prije proljetnog odmora i uskrsnih blagdana iskoristili su za posjet Varaždinu.

Tom prilikom posjetili su i Županijsku palaču gdje im je dobrodošlicu zaželio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Kako se na području djelovanja njihove škole nalazi dvorac Šaulovec, župan Stričak pobliže ih je upoznao s naporima Varaždinske županije kako bi dvorac Šaulovec ponovno zablistao starim sjajem te postao sjedište Europskog centra za darovite – Centara izvrsnosti varaždinske županije.

-Tamo bi trebao biti spoj znanja, kulture, okoliša i turizma - objasnio je učenicima Stričak, te ih ujedno upoznao s radom i drugih centara izvrsnosti, posebice sa Centrom izvrsnosti za fiziku – područje astronomije i zvjezdarnicom koja će biti otvorena i za javnost.

Posjet je završen zajedničkim fotografiranjem u atriju Županijske palače, a učenici su svoj boravak u Varaždinu iskoristili i za razgled Starog grada, te ostalih varaždinskih znamenitosti.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top