Župan Stričak čestitao ženskoj futsal ekipi Prve gimnazije Varaždin na povijesnom uspjehu

10.05.2022.

Ženska futsal ekipa Prve gimnazije Varaždin prvi puta se plasirala na Državno prvenstvo na kojem je ostvarila povijesni uspjeh. Ekipa Školskog sportskog društva Srednjoškolac na natjecanju je osvojila odlično drugo mjesto.

Članice futsal ekipe i njihovog voditelja Gorana Lekića primio je u Županijskoj palači župan Anđelko Stričak zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom.

Kapetanica Lucija Mišak predstavila je ekipu te iznijela dojmove s Državnog prvenstva održanog u Poreču.

Osvajačice srebrne medalje su: Lucija Mišak, Rajna Erjavec, Viktorija Pintarić, Klara Stankus, Nika Megloba, Barbara Kelava, Magdalena Tot, Dora Kuzmić, Leonarda Dubovečak i Ana Cikač.

Voditelj ekipe Goran Lekić zahvalio je županu na prijemu, upoznao ga s putem prema Državnom prvenstvu u futsalu te naglasio da su djevojke u ovoj školskoj godini upisale ukupno 9 pobjeda te samo jedan poraz.

Do Državnog prvenstva, djevojke su prolazile kroz dva turnira Županijskog prvenstva. Na poluzavršnici Županijskog prvenstva, koju je organizirao Školski sportski savez Varaždinske županije, djevojke su u skupini savladale Gospodarsku, Medicinsku te Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku školu te time ostvarile plasman na završnicu Županijskog prvenstva. Na tom turniru ostvarile su još dvije pobjede nad Drugom gimnazijom Varaždin te Gospodarskom školom i time neporažene osigurale plasman na Državno prvenstvo.

Državno prvenstvo je održano u Poreču, a predstavnice Varaždinske županije, osvojile su konačno drugo mjesto. Redom su pobjeđivale: u skupini Sisak i Rijeku, u četvrtfinalu Trogir te u polufinalu Sportsku gimnaziju Zagreb i samim time se bez ijednog poraza plasirale u finale turnira. U finalu su od njih bile bolje učenice iz Ekonomske i upravne škole Split.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top