I župan Stričak na euharistijskom slavlju u Ludbregu: Sa svime se možemo lakše nositi kroz zajedništvo od koljena do koljena

22.05.2022.

Vrhunac ovogodišnjeg 4. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se odvijao u Ludbregu pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja”, bilo je nedjeljno euharistijsko slavlje u svetištu Predragocjene krvi Kristove na kojem se okupilo nekoliko tisuća ljudi.

Susret u Ludbregu vrhunac je ciklusa obiteljskog pastorala posvećenog starijim osobama i poslanju djedova i baka, a tematska smjernica susreta je „Starije osobe i plodovi Duha Svetoga”.

Euharistijsko je slavlje predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, zajedno s hrvatskim nadbiskupima i biskupima, a pročitana je i poruka pape Franje u kojoj se ističe da je obitelj povlašteno mjesto za prenošenje vrlina i dobrote Gospodnje koja se izražava u plodovima Duha svetoga - ljubavi, radosti, miru, velikodušnosti, uslužnosti, dobroti, vjernosti, blagosti, održivosti.

Susretu se pridružio i varaždinski župan Anđelko Stričak rekavši kako je slavlje koje je vodio biskup Radoš bilo veličanstveno te kako je dojma da u posljednje vrijeme sve ceste vode u Varaždinsku županiju.

- Imali smo priliku čuti i riječi ohrabrenja i poziva na zajedništvo i obnovu, odnosno da se bez obzira na sve izazove koji su iza ili ispred nas, sa svime možemo lakše nositi kroz zajedništvo od koljena do koljena. Podsjetio bih na jednu krilaticu kod nas u Zagorju - „Svaka hiža ima križa, a neka i oltar.” Upravo s tom mišlju pozvani smo svi da činimo dobro – rekao je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top