Župan Anđelko Stričak čestitao tvrtkama KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA d.o.o. i BOMARK PAK d.o.o

05.07.2022.

U okviru 17. konvencije Hrvatskih izvoznika (HIZ) dodijeljene su po 15. puta nagrade Zlatni ključ, a među renomiranim tvrtkama koje su dobile nagrade našle su se i dvije tvrtke koje dolaze s područja Varaždinske županije, a to su KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA d.o.o. i BOMARK PAK d.o.o.

KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA d.o.o. je dobila nagradu kao najbolji izvoznik u Austriju u 2021. godini, dok je tvrtki BOMARK PAK d.o.o. nagrada dodijeljena kao najboljem izvozniku u Mađarsku u 2021. godini.

Tom prigodom je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak uputio čestitke nagrađenim tvrtkama.

- Izvoznici su najbolji dio našeg gospodarstva, oni su generator razvoja i gospodarskog rasta te mi je posebno drago da su dvije ugledne i jake tvrtke s našeg područja kao što su KOSTWEIN – PROIZVODNJA STROJEVA d.o.o. i BOMARK PAK d.o.o. ostvarile tako izuzetne uspjehe i rezultate. To samo dokazuje kako ovaj dio Hrvatske prednjači što se tiče izvoza stoga upućujem iskrene čestitke vodstvu te zaposlenicima – istaknuo je župan Stričak.

Napomenimo kako konferencija Hrvatskih izvoznika okuplja 25 % hrvatskih tvrtki koje se bave izvozom, a riječ je o najfleksibilnijem dijelu hrvatskog gospodarstva koji čini tri četvrtine ukupnog volumena proizvodnje.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top