U atriju Županijske palače veselo i raspjevano

20.08.2022.

U atriju Županijske palače danas je bilo veselo i raspjevano. Naime, posjetiteljima Špancirfesta predstavila se Općina Trnovec Bartolovečki i to putem Udruge žena "Trnovečko srce" iz Trnovca Bartolovečkog koje su pripremile trnovečku prostu makovnjaču, zatim se predstavila Udruga žena "Cvijet" iz Šemovca koja je predstavila tradicionalni težački kolač Kelešicu, a za glazbeni ugođaj bio je zaduženi Folklorno tamburaški ansambl KUD-a "Mak" iz Trnovca Bartolovečkog.

Uz mnogobrojne građane, atrij su obišli i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

Župan Stričak je istaknuo kako je ovaj subotnji dan iskorišten kako bi se u atriju Županijske palače predstavile udruge s područja općine Trnovec Bartolovečki koje osim što promoviraju stare običaje i zanate predstavljaju i tradicionalnu gastronomsku ponudu tog kraja prije svega tradicionalnih slastica.

Načelnica općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković naglasila je kako su udruge s područja općine, a u dogovoru sa Turističkom zajednicom Varaždinske županije, iskoristile početak Španciresta i lokaciju u atriju Županijske palače kako bi pokazale bogatu tradiciju i kulturnu baštinu trnovečkog i šemovečkog kraja.

Naznačimo kako su posjetitelji imali prilike vidjeti izradu Također je rekla kako su posjetitelji imali prilike vidjeti izradu domaćeg kolača "kelešice" iz šemovečkog kraja, a mnogi su se zasladili i ukusnom trnovečkom makovnjačom.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top