Najavljena 7. sjednica Županijske skupštine , predsjednik Skupštine dr.sc. Josip Križanić obrazložio dnevni red i teme

16.09.2022.

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je najavljena 7. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u srijedu, 21. rujna ove godine u Županijskoj palači s početkom u 09:00 sati, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić. Uz  njega je najavnoj konferenciji za medije nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Kako je pojasnio predsjednik Skupštine Križanić, na dnevnom će se redu, između ostalog, naći prijedlog programa dodjele potpora za ublažavanje posljedica od prirodne nepogode tuče, prijedlog prenamjene pučke kupelji u interpretacijski centar Aquae Iasae u čemu zajednički sudjeluju Grad Varaždinske Toplice i Specijalna bolnica kao i prijedlog o gradnji prezentacijskog prostora na ulazu na arheološko nalazište. - Na dnevnom redu su i mnogobrojna izvješća o radu trgovačkih društava, zatim izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 1.1. do 30.6. ove godine – rekao je Križanić.

DNEVNI RED 1. Izvješće o radu župana za I. polugodište 2022. godine • Prijedlog programa dodjele potpora male vrijednosti gospodarstvu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini • Prijedlog zaključka o davanju  suglasnosti na odluke upravnih vijeća Opće bolnice Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije o raspolaganju nekretninama („bolnički krug“ Varaždin) • a) Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o osnivanju prava građenja za korist Grada Varaždinske Toplice (Pučka kupelj) b) Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o osnivanju prava građenja za korist Grada Varaždinske Toplice (Arheološko nalazište) 1. Prijedlog odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Varaždinske županije 2. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju mreže programa centara izvrsnosti Varaždinske županije • Prijedlog zaključka o davanju pozitivnog mišljenja investitoru trgovačkom društvu PRUDNICA d.o.o. radi podnošenja prijedloga za utvrđivanje interesa Republike Hrvatske • Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Varaždinske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31. lipnja 2022. • Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na II. Izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za ceste Varaždinske županije za 2022. godinu • Informacija o stanju gospodarstva Varaždinske županije u 2021. godini i prvom polugodištu 2022. godine • Izvješće o radu trgovačkog društva Piškornica d.o.o. Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne hrvatske za 2021. godinu • Izvješće o radu trgovačkog društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. za 2021. godinu 1. Izvješće o radu Garancijske agencije za  2021. godinu 2. Izvješće o radu trgovačkog društva Bukotermal d.o.o. za 2021. godinu 3. Izvješće o radu  trgovačkog društva Zona Sjever d.o.o. za 2021. godinu • Prijedlog Strateških smjernica do 2030. godine i Plana razvojnih aktivnosti 2022. –2027. zdravstva Varaždinske županije • Prijedlog rješenja o prestanku mandata i izboru predsjednika i članova Upravnog  odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" • Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje  01.01. – 30.06. 2022. godine

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top