Svečanom sjednicom Općina Veliki Bukovec obilježila svoj dan

05.10.2022.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Veliki Bukovec obilježila je svoj dan kao i blagdan Sv. Franje Asiškog, zaštitnika župe.

Svečanosti je uz saborskog zastupnika Sinišu Jenkača, veliki broj gradonačelnika i načelnika gradova i općina nazočila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec  koje je tom prilikom općinskom vodstvu te svim mještanima čestitala Dan općine.

- Rezultati koji se ovdje postižu nisu nastali preko noći, oni su svakako spoj vizije, strategije, ali i dobro promišljenih odluka općinskih vlasti i radišnosti te marljivosti svih mještana. Ovdje je cvjećarska proizvodnja zaštitni znak, ali treba spomenuti i drvoprerađivačku proizvodnju u kojoj je zaposleni veliki broj ljudi. Uz ulaganje u cestovnu infrastrukturu te  u obrazovni standard  koje pomaže i sufinancira i Varaždinska županija, ova općina ima razloga za slavlje i za daljnji optimizam. Još jednom čestitke povodom Dana općine uz najbolje želje za daljnjim napretkom- rekla je zamjenica župana Zagorec.

Načelnik Općine Franjo Vrbanić nabrojio je projekte koji se trenutno provode na području općine, ali je i istaknuo planove za daljnji napredak općine.

U okviru obilježavanja Dana općine upriličeno je i otvorenje izložbe pod nazivom ˝Naši prozori, balkoni i okućnice˝, služena je i sveta misa u župnoj crkvi Sv. Franje Asiškog, a po prvi puta održana je i utrka ˝Cener tri rijeke˝, koja je okupila više stotina zaljubljenika u trčanje i prirodu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top