Obilježen Dan Općine Klenovnik

11.10.2022.

Svečanom sjednicom općinskog vijeća, Općina Klenovnik proslavila je svoj dan. Svečanosti su uz veliki broj načelnika i gradonačelnika nazočili i saborski zastupnik Predrag Štromar te zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Nakon uvodnih riječi domaćina, načelnika općine Klenovnik Mladena Blaška koji je nabrojao sve realizirane projekte i najavio nova ulaganja te je izrazio posebno zadovoljstvo što su mlade obitelji odlučile sagraditi više od deset kuća na području općine te mu to predstavlja motivaciju da i dalje nastavi razvijati općinu čestitke općinskom vodstvu te svim mještanima uputili su i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, saborski zastupnik Štromar te zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Svaka općina je specifična, svaka općina ima svoj plan razvoja, svoju strategiju i to treba poštovati. Klenovnik ove godine obilježava 83. obljetnicu licitarske proizvodnje, 90. obljetnica DVD-a Klenovnik te 160. obljetnicu školstva u Klenovniku.To su zaista značajne obljetnice za ovu Općinu, ali sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih, radišnih i marljivih ljudi koji ovdje žive. Općinsko vodstvo provodi proaktivnu politiku, a načelnik zajedno sa svojim timom vodi politiku koja vodi napretku cijele općine. Županija ima odličnu suradnju s ovom općinom, a načelnik je istaknuo kako poštuje županijske prioritete i ciljeve, a to su ulaganje u obrazovanje, poljoprivredu i zdravstvo- rekla je zamjenica župana.

Zastupnik Štromar te gradonačelnik Škvarić također su pohvalili razvoj Klenovnika istaknuvši kako ta općina postaje mjesto poželjno za život.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top