Župan Anđelko Stričak u radnom posjetu Općini Jalžabet

27.10.2022.

U posjeti Općini Jalžabet boravio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je održao radni sastanak načelnikom Općine Jalžabet Rajkom Solarom i njegovim suradnicima.

Uz župana Stričaka prisutni su bili i predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački te Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji su važni za daljnji razvoj cijele općine, a sudionici sastanka su se dotaknuli suradnje na zajedničkim projektima između Općine Jalžabet i Varaždinske županije, kao što je prezentacijski Centar Gomila, o fazama njegovog izvršenja kao i o obavezama koje ima Općina Jalžabet u vezi spomenutog projekta.

Načelnik Solar se zahvalio županu na dosadašnjoj suradnji te je informirao župana o planovima i projektima koje općinska vlast radi kako bi ubrzala razvoj cijele općine.

Župan je istaknuo kako je jedan od županijskih prioriteta izgradnja, uređenje i prezentacija Gomile, nakon čega će se Općina Jalžabet naći na svjetskoj karti kulturnih znamenitosti, a obećao je i daljnju pomoć oko drugih projekata.

Na sastanku je također dogovoreno kako će uskoro početi radovi na obnovi ceste u Vinogradskoj ulici u Kaštelancu koji bi trebali biti gotovi do završetka ove godine.

Na kraju sastanka načelnik Solar je županu Stričaku uručio prigodnu sliku kao poklon svih mještana Općine Jalžabet.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top