Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Breznički Hum

11.11.2022.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Breznički Hum i blagdan njenog zaštitnika sv. Martina. U svom pozdravnom govoru predsjednik Općinskog vijeća Darko Žugčić, između ostalog, rekao je kako Općinsko vijeće brine o potrebama mještana i interesima od lokalnog značaja, te nastoje graditi bolju budućnost u skladu sa svojm tradicijom.

Načelnik Općine Zoran Hegedić osvrnuo se na proteklo jednogodišnje razdoblje i zahvalio svima koji su svojim trudom i radom na bilo koji način doprinijeli da život na području općine bude kvalitetan.

- Na području općine nastavljamo izgradnju infrastrukture, uređujemo i dovršavamo uređenje groblja, u planu nam je i promjena krovišta te uređenje mrtvačnice, kako bismo tim radovima dovršili planirano uređenje tog dijela centra mjesta. U protekkom smo razdoblju asfaltirali ceste u Radešiću i Gornjem Humu, a ovih dana počinjemo s provednom projekta uređenja cesta u naselju Kožići. Također nam predstoji asfaltiranje cesta u zaseoku Šavorići, za što nam je isto kao i za prethodne projekte odobreno djelomično sufinanciranje, dok je postupak javne nabave u tom smislu već proveden. Uz nabrojane projekte kandidirali smo ili pripremamo još nekoliko projekata vezanih uz infrastrukturu koji će biti sufinancirani iz fondova ili ministarstava i čije odobrenje očekujemo kroz dogledno vrijeme - rekao je načelnik Hegdić te se nadovezao kako su nastavili sa stipendiranjem studenata, osnovnoškolcima nabavili radne knjige i bilježnice, a mališanima predškolske dobi sufinanciraju boravak u dječjim vrtićima i igraonicama.

Dan Općine čestitao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Najprije jedno veliko hvala želim uputiti svim vatrogascima koji su sudjelovali u spašavanju unesrećenih Poljaka. Umjesto da ste te subote bili doma, odmarali se, vi ste izašli na intervenciju, susreli se oči u oči sa strahotama. Pokazali ste svoje veliko srce. Upravo zbog pravovremene i pravodobne intervencije 32-oje njih je preživjelo. Još jedno hvala. A kada biste mene pitali kako bih ocjenio proteklo jednogodišnje razdoblje u Općini Breznički Hum vodio bi se izrekom „Ora et labora“, „Moli i radi“. Sredinom godine otvorena je nova proizvodna hala WAM Grupe, investicija vrijedna 10 milijuna eura. Danas samo područje Brezničkog Huma ima više radnih mjesta, nego stanovnika. A sjetite se kako je Breznički Hum izgledao prije 20 godina. Jedan kafić, jedna trgovina i matični ured. Ponekad nismo svjesni tog razvoja. Potom smo u naselju Radešić blagoslovili kapelicu blaženog Alojzije Stepinca i nevine djece kao spomen na preminulu dječicu. Stoga čestitam načelniku, općinskom vijeću i svim mještanima na postignućima na području općine Breznički Hum i želim vam puno uspjeha u vašem daljnjem zajedničkom radu – rekao je župan Stričak.

U ime gradonačelnika i načelnika okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, a u ime saborskih zastupnika Predrag Štromar.

Zahvalnice Općine Breznički Hum ove godine, radi iskazane požrtvovnosti i humanosti prilikom spašavanja u tehničkoj intervenciji na autocesti 6. kolovoza ove godine zahvalnice u 2022. godini dobio je 21 vatrogasac DVD-a Breznički Hum, DVD Šćepanje i DVD Radešić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su zamjenica župana Silvija Zagorec, saborska zastupnica Natalija Martinčević, vijećnici županijske Skupštine i Općinskog vijeća, gradonačelnici, načelnici, gospodarstvenici i drugi gosti.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top