Ministrica Vučković u Podravki: Ulaganjem od oko 40 milijuna kuna do linije s jedinstvenim pakiranjem ajvara u svijetu

28.11.2022.

U društvu predsjednice Uprave Podravka dr.sc. Martine Dalić ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković, prilikom svog posjeta Varaždinskoj županiji, posjetila je Podravkinu tvrtku Kalnik i to na svečanosti obilježavanja završetka radova i ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. Radi se o investiciji vrijednoj više od 40 milijuna kuna, a Ministarstvo poljoprivrede u njoj je sudjelovalo sa 19,37 milijuna kuna. Investicijom u novu proizvodnu liniju Podravka je razvila potpuno novi proizvodni postupak i postala prva u svijetu koja je ajvar uspjela zapakirati u squeeze pakiranje. Ministrica Vučković čestitala je Upravi Podravke i njezinim ljudima na činjenici da je, unatoč turbulentnim vremenima  brojnim izazovima Podravka poslovala uspješno i profitabilno u 2021. godini, ostvarujući prihode koji se odnose na prehranu od gotovo 4 milijarde kuna.

Govoreći o novitetu u Podravki, pakiranju ajvara u "squeeze" ambalažu, ministrica je naglasila da je riječ o sjajnom projektu koji će tržište zasigurno prepoznati. Inače, projekt je prijavljen na natječaj Programa ruralnog razvoja 2014.  -2020., za provedbu Mjere M.4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top