Djelatnicima Centra za socijalnu skrb Ivanec podršku pružila zamjenica župana Silvija Zagorec

20.12.2022.

Nakon što je danas prijepodne bačena zapaljiva staklena boca u prostore Centra za socijalnu skrb u Ivancu, djelatnicima i ravnatelju ivanečkog centra Robertu Čuseku podršku su iskazale zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

- Izražavam žaljenje zbog događaja, ali i osuđujem ovaj čin. Djelatnici Centra za socijalnu skrb vode brigu o najugroženijima, prvenstveno o zaštiti djece i nemoćnih osoba, a sada su sami bili izloženi napadu. Srećom, nije bilo ljudskih žrtava, a materijalna šteta će biti sanirana – rekla je zamjenica Silvija Zagorec.

U istom objektu se nalaze i uredi Varaždinske županije, a nakon što je u Odjelu obiteljske pravne zaštite izbio požar te se počeo širiti dim, prvi je reagirao službenik Varaždinske županije koji je ugasio vatru.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec Robert Čusek navodi da se sve dogodilo nakon što su djelatnici Centra u ranojutarnjim satima proveli žurnu mjeru izdvajanja četvero djece iz obitelji, koje su smjestili u udomiteljsku obitelj.

- U Centar su stupili muškarac i žena, koji su naši korisnici, te su nasilno htjeli ući u Odjel obiteljske pravne zaštite. Kad u tome nisu uspjeli, razbijeno je staklo na ulaznim vratima, a u prostor je bačena zapaljiva boca. Čuo se prasak i došlo je do zapaljenja prostora, kojim se počeo širiti nadražljiv crni dim. Djelatnik Županije ga je uspio ugasiti vatrogasnim aparatom. Našli djelatnici pretrpjeli su šok, ostavili su sve osobne stvari i pobjegli van. Prostor je oštećen i pun čađe, no kakva je točno šteta, trenutno ne znamo jer je u tijeku očevid. Zahvaljujemo zamjenici župana Silviji Zagorec i pročelnici Ljubici Božić na iskazanoj empatiji i razumijevanju, koja nam puno znači i govori da nismo sami u ovom poslu – rekao je Robert Čusek.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top