Najavljen 14. Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh teatra, u deset dana očekuje vas više od 60 predstava

18.01.2023.

14. Tjedan smijeha – najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj, u organizaciji Kerekesh teatra, ove godine donosi više od 60 predstava koje će se odigrati u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije – moglo se, između ostalog, čuti na konferenciji za medije održanoj u klubu Europa Media u varaždinskom kazalištu.

Festival koji će trajati od 3. do 12. ožujka ove godine najavili su zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, intendantica HNK-a Varaždin Senka Bulić te Jan i Ljubomir Kerekeš, osnivači Kerekesh teatra.

Zamjenica župana Silvija Zagorec naglasila je kako Kerekesh teatar svojim predstavama daje doprinos kulturnoj, ali i turističkoj ponudi grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Četrnaesti put održati jedan ovakav Festival koji iz godine u godinu raste i koji je već odavno prešao granice grada Varaždina i Varaždinske županije zasigurno nije lako. Da svih ovih godina od strane Jana i Ljubomira Kerekeša nije bilo toliko truda, zalaganja, rada, a ponajprije entuzijazma – danas ovoga ne bi bilo. Njihov rad prepoznala je i sama publika koja ih nakon svake predstave nagradi velikim pljeskom. Smijeh je odraz našeg raspoloženja, zdravlja i sposobnosti uživanja u životu i vjerujem kako Kerekesh teatar sa svojim predstavama može doprinijeti da na naša lica izmami osmijeh koji nam je svima prijekopotreban – rekla je između ostalog zamjenica Zagorec.

Jan Kerekeš informirao je kako će festival otvoriti AltTeatar iz Bosne i Hercegovine s predstavom „Dame biraju“, a Tjedan smijeha ugostit će i predstave „Stambeno pitanje“ (Scena Gorica), „Debela“ (Mala scena), „Realisti“, „Fešta“ (Teatar EXIT), „Tvorničke postavke“ (Kazalište Moruzgva), „Seks i glad“ (Fiji Grupa), „Šund naš svagdašnji“ (Adam scena), „4 poze, sretan svršetak“ (B Glad produkcija). U izvedbi Kerekesh teatra izvest će se predstave „Dobra večer, došao sam po Vašu kćer“, „Beba“, „Grimix“. Po 250 puta izvest će se i „Krtice“, a jubilarnu 1350 izvedbu doživjet će i predstava „Dimnjačar“. Na festivalu će se dodijeliti nagrada "Najjači smehek" za predstavu sa najviše reakcija publike. Uz sam festival održat će se i 7. izložba karikaturista na temu "Smijeh bez granica", gdje će publika glasanjem izabrati najbolje radove.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top