Predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković u Varaždinskoj županiji

15.02.2023.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković boravio je jučer u Varaždinskoj županiji. U Županijskoj palači primio ga je župan Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec te predsjednikom Skupštine dr. sc. Josipom Križanićem.

Uz premijera sastanku su nazočili i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Župan je na sastanku prisutne upoznao s projektima koji se provode na području Varaždinske županije, a posebno s projektima na području obrazovanja i obnovljivih izvora energije.

U području obrazovanja istaknut je projekt dogradnje Osnovne škole Ivanec čime će se osigurati mogućnost pohađanja jednosmjenske nastave za dodatnih 641 učenika. Nadalje, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti općinama i gradovima s područja Varaždinske županije odobrena su bespovratna sredstva za izgradnju i dogradnju 13 vrtića. Također, bila je riječ i o izgradnji Kampusa FOI-ja koji je uvršten i u Razvojni sporazum Sjever te izgradnji STEM centra Sveučilišta Sjever čime Varaždinska županija želi naglasiti važnost visokoškolskog obrazovanja te razvoja Varaždina kao sveučilišnog grada.

Na sastanku se razgovaralo i o izgradnji geotermalne elektrane Bukotermal koja je jedna od bitnijih investicija zbog proizvodnje energije, ali i zaštite okoliša.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top