Zamjenica župana Silvija Zagorec na sjednici Skupštine Udruge cvjećara ludbreške regije

20.03.2023.

Članovi Udruge cvjećara ludbreške regije održali su svoju 27. sjednicu Skupštine kojoj su prisustvovali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić i načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

Osvrnuvši se na prošlu godinu kada je dio Varaždinske županije, pa tako i područje općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec zadesila nezapamćena prirodna nepogoda tuča, predsjednica Udruge Valerija Pokos u svom je govoru istaknula kako je udruga odradila sve zacrtane aktivnosti. Nastavak rada Udruge vidi u daljnjim edukacijama članova kroz stručna predavanja, suradnji s LAG IZVOR Ludbreg, Hrvatskom poljoprivrednom komorom, kao i drugim državnim tijelima, te kroz suorganizaciju sajma cvijeća FLORA CENTRUM MUNDI, kao i daljnjem promoviranju svog znaka „Ludbreški rozetlin“.

Zamjenica župana Silvija Zagorec pohvalila je rad Udruge koja svojim aktivnostima promiče svoje ime, ime svog kraja, ali Varaždinske županije.

- Većina ljudi u Varaždinskoj županiji na spomen cvijeća, pomisli upravo na Ludbreg i ludbreški kraj, što nije slučajno. Veliku ulogu za to „brendiranje“ imate upravo vi, kao jedna od najaktivnijih i najorganiziranijih udruga na području Varaždinske županije. Rad na zemlji izuzetno je vrijedan, ali i težak. Stoga se nadam kako će sve nas ove godine zaobići prirodna nepogoda, jer iz vlastitog iskustva znam, da nema težeg trenutka za poljoprivrednika nego kad sav trud i rad nestanu u sekundi. Stoga se zahvaljujem svima koji svojim zalaganjem doprinose prepoznatljivosti cvijeća proizvedenog u našeg kraju, a posebno poljoprivrednim gospodarstvima koji prenose tradiciju proizvodnje na nove generacije, te time čuvaju tradiciju cvjećarstva – poručila je zamjenica Zagorec te ih podsjetila kako je otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi putem kojeg je Varaždinska županija za tu namjenu iz proračuna osigurala 927.871.00 eura, odnosno blizu sedam milijuna kuna.

Puno uspjeha u daljnjem radu, kao i nastavak dobre zajedničke suradnje članovima Udruge zaželjeli su i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top