Županijski stožer civilne zaštite usvojio dokumente za provedbu protupožarne sezone 2023.

29.03.2023.

U maloj dvorani županijske palače održana je sjednica Stožera civilne zaštitite Varaždinske županije na kojoj su usvojeni dokumenti iz Vladinog „Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2023. godini“ za područje Varaždinske županije.

Zamjenica župana i načelnica Stožera civilne zaštite Silvija Zagorec predstavila je dokumente za protupožarnu sezonu 2023. za područje Varaždinske županije: Plan operativne provedbe, Plan rada Stožera, Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara i Financijski plan, koji su nakon rasprave usvojeni.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Željko Nagy izvijestio je ukratko o stanju vatrogastva koje je ocijenio zadovoljavajućim te naveo da se provode brojene aktivnosti i osposobljavanja 300 vatrogasaca za razna znanja i vještine, djeluje se preventivno i provode se vatrogasne vježbe.

Također, na sjednici je pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo i civilnu zaštitu Tomislav Jarmić izvijestio o završetku projekta „TRANCP EARLY WARNING SYSTM NO 979 (Sustav ranog upozoravanja) u kojem je Varaždinska županija jedan od 11 partner iz 9 zemalja Jadransko - jonske regije.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top