Četiri srednje škole uspješno se predstavile na 15. Obrtničkom uličnom sajmu

01.04.2023.

Na 15. po redu Obrtničkom uličnom sajmu u Varaždinu, koji je organiziralo Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, brojni obrtnici ponudili su i pokazali svoje raznovrsne proizvode, usluge i vještine.

Svoje proizvode, ali i strukovne obrazovne programe predstavile su četiri srednje škole čiji je osnivač Varaždinska županija: Srednja škola Arboretum Opeka, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Gospodarska škola te Strojarska i prometna škola.

- Unatoč svim krizama s kojima se suočavamo, u Varaždinskoj županiji broj obrta i dalje raste, danas ih imamo više od 3.500. Ovaj Ulični sajam je odlična prilika da naši obrtnici pokažu što rade, što proizvode i koje usluge nude, a posebno je važno što su uključene i srednje škole. Strukovno obrazovanje temelj je jakog obrtništva naše županije Naš zajednički cilj je da mlade potaknemo da izaberu obrtnička zanimanja, a potom da otvore vlastite obrte i uđu u poduzetničke vode – istaknuo je župan Anđelko Stričak. Uz njega, štandove škola obišli su i predsjednik RH Zoran Milanović, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i drugi uzvanici, ali i brojni građani.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top