Državna tajnica Željka Josić u društvu župana Anđelka Stričaka posjetila Studentski centar u Varaždinu

04.04.2023.

Sporazumom o suradnji između Studentskog centra Varaždin i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade objavljen je Javni poziv za utvrđivanje prava na potporu smještaja studenata u privatnom smještaju na području Varaždinske županije za akademsku godinu 2022./2023.

S obzirom kako je određeni broj studenata uslijed manjka smještajnih kapaciteta u studentskim domovima smješten u privatnom smještaju čije cijene su također rasle, kao i cijene režijskih troškova što bitno utječe na standard i budžet studenata i njihovih obitelji, ova mjera predstavlja izravan utjecaj na zadržavanje standarda i olakšavanje financijskog aspekta studentskog života studenata i njihovih obitelji. Pravo na Javnom pozivu ostvarilo je 114 redovnih studenata koji žive u privatnom smještaju.

Državna tajnica Željka Josić sudjelovala je na druženju sa studentima u Studentskom centru Varaždin u društvu župana Anđelka Stričaka, ravnatelja Studentskog centra Varaždin Nenada Milijaša te resornog pročelnika Miroslava Huđeka.

U razgovoru sa studentima, državna tajnica Željka Josić saslušala je prijedloge studenata za načine na koji im mogu unaprijediti kvalitetu i standard života.

Istaknula je mjere koje Središnji državni ured za demografiju i mlade provodi s ciljem potpore studentima koji su suočeni s rastom cijena najma, kao i razne druge mjere koje Vlada Republike Hrvatske provodi poput subvencioniranja studentskog prijevoza vlakom.

Studenti su izrazili zadovoljstvo mjerama, ali također istaknuli kako je potrebno povećati njihovu vidljivost među studentskom populacijom te izrazili želju za nastavkom ovakve mjere.

Nakon druženja sa studentima, održan je radni sastanak sa županom Stričakom i ravnateljem Milijašom o problemima s kojima se susreću te je dogovorena suradnja na budućim projektima.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top