Na skupštini Lovačkog saveza Varaždinske županije župan Stričak i Kaniški potpisali Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva

17.04.2023.

U Zelendvoru je održana redovna godišnja sjednica skupštine Lovačkog saveza Varaždinske županije na kojoj su prihvaćeni izvještaji o radu Saveza i svih njegovih tijela tijekom proteklog razdoblja te je donesen Program rada kao i Financijski plan za predstojeće razdoblje.

Uz članove Skupštine koju prvenstveno čine predstavnici lovačkih udruga s područja županije, sjednici su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Petrijanec, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec te tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Hrvoje Kukas koji su se i prigodno obratili okupljenim predstavnicima lovačkih udruga.

Na kraju sjednice župan Varaždinske županije Stričak i predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški potpisali su Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva vrijedan 41.144,07 EUR (310.000,00 kuna) kojim se uređuju međusobni odnosi, prava i obveze prilikom raspodjele sredstava ostvarenih od lovozakupnine sukladno čl. 31. Zakona o lovstvu, a sve s ciljem unapređenja lovstva na području Varaždinske županije.

Predsjednik Saveza Goran Kaniški zahvalio se Varaždinskoj županiji na financijskim sredstvima te je tom prilikom naglasio kako je koljevka organiziranog lovstva upravo Varaždinska županija.

- Rad županijskog Saveza se od osnutka temelji na objedinjavanju rada lovačkih društava i udruga, unapređenju lovstva, uzgoja i zaštite divljači u lovištima, izobrazbi i odgoju mladih lovaca te provedbi etike među lovcima te na podizanju ekološke svijesti- naglasio je Kaniški.

Župan Anđelko Stričak je u svom obraćanju naglasio kako je Lovački savez Varaždinske županije jedan od najbolje organiziranih i najaktivnijih saveza na području županije, a izdana i objavljena monografija „Lovstvo u Varaždinskoj županiji“ upravo govori u prilog tome.

-Čestitam Vam na Vašem radu i aktivnostima. Svi znamo kako se nekada lov odnosio prvenstveno na nabavu hrane, a danas se primarno odnosi na zaštitu i uzgoj divljači. Vi ste u tome vrlo uspješni. Lovstvo je također jedan od brendova naše Županije, a naš je interes čuvanje lovačke tradicije zbog važne uloge lovaca u našim ekosustavima,  prirodnoj ravnoteži te gospodarenju lovištima- rekao je župan Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top