Znanstvena tribina VUKOVAR DANAS - SJEĆANJE NA RAT I IZAZOVI RAZVOJA održana u Županijskoj palači u Varaždinu

21.04.2023.

U Županijskoj palači u Varaždinu u organizaciji HAZU-a Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar - Područnog centra Varaždin održana je znanstvena tribina naziva VUKOVAR DANAS - SJEĆANJE NA RAT I IZAZOVI u sklopu koje je održano i predstavljanje rada Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Vukovaru.

Na tribini se govorilo o poslijeratnoj obnovi i identitetu Vukovara u istraživanjima Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, predstavljeni je zbornik radova Gradovi u ratovima, a bilo je riječi i o Vukovarsko - srijemskoj županiji u zrcalu znanstvenoistraživačkih projekata Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru.

Predstavnike HAZU-a te članove Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar je uvodno pozdravio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je naglasio veliku ulogu Varaždinaca u obrani grada Vukovara te je ujedno i predstavio Varaždinsku županiju, njezinu bogatu povijest, ali i potencijal.

Ispred Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Vukovaru govorio je pomoćnik ravnatelja dr.sc. Dražen Živić, a svi sudionici tribine su zajedno s županom te načelnikom PU varaždinske Predragom Benčićem položili ruže kod Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu odavši tako počast poginulim te nestalim policajcima Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top