Svečano obilježen Dan Općine Vinica

28.04.2023.

Općina Vinica je svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila svoj Dan i blagdan zaštitnika sv. Marka Evanđeliste.

Na sjednici su dodijeljene novčane nagrade najuspješnijim studentima, Nevenu Bolteku, Viktoriji Lukaček i Jeleni Mihalić, a ujedno su dodijeljena javna priznanja pri čemu je diplomu za životno djelo postuhmno dobio Vlado Pajtak.

Svim stanovnicima te načelniku Općine dr. sc. Branimiru Štimecu i predsjedniku Općinskog vijeća Predragu Štromaru čestitke su uputili ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, župan Anđelko Stričak i brojni drugi uzvanici.

- Imamo zaista razloga za veselje i sreću, jer Varaždinska županija u suradnji s državom i Općinom provodi na području općine niz velikih i značajnih investicija. Kad bismo gledali ulaganja po broju stanovnika, Županija upravo u Općini Vinica provodi najveći broj investicija. Nakon završetka radova na aglomeraciji, asfaltirane su sve prometnice, rekonstruira se dvorac Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetetnosti u poljoprivredi, a uz to smo prijavili projekt revitalizacije samog arboretuma. Provodimo i niz investicija u osnovnoj i srednjoj školi, kao i u Domu zdravlja, čiji smo osnivači. Kad bismo se vratili deset ili 20 godina unazad, vjerujem da bi svi bili zatečeni što je sve do danas napravljeno i što se radi – rekao je župan Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top