30 godina Općine Ljubešćica

28.04.2023.

Općina Ljubešćica je u petak obilježila 30 godina samostalnosti. Na svečanoj akademiji su, uz domaćine načelnika Općine Nenada Horvatića i predsjednika Općinskog vijeća Stjepana Ivanušeca, prisustvovali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec i brojni drugi uzvanici.

- Svih ovih godina smo provodili infrastrukturne projekte, izgradili smo sportsku dvoranu, vrtić, školu, stvorili smo poduzetničku zonu, osigurali da svako domaćinstvo ima vodovod, asfaltirane prometnice, projekte. Sada smo sve sumirali u prvu monografiju Općine i film. Siguran sam da svaki mještanin sam vidi napredak, 2008. godine ovdje nije bilo ni vatrogasnog centra, sportske dvorane, kao ni poduzetničke zone, tako da smo doista postigli zavidan uspjeh. U planu sada imamo izgradnju novog doma zdravlja, doma dentalne medicine, kao i izgradnju kanalizacije te proširenje poduzetničke zone – istaknuo je načelnik Horvatić.

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako je Općina Ljubešćica primjer inspirativne priče o manjoj općini koja je uspjela. - U sedmoj smo godini mandata Vlade koja je u fokus stavila suradnju s jedinicama lokalne samouprave. Ovaj vaš primjer je izvrstan i svaki puta kada dođem imate i nove inicijative, poput pročistača i zdravstvenog centra - rekao je Plenković i pohvalio dobru suradnju između Općine te Županije i drugih jedinica lokalne samourpave naglasivši da tako doprinose razvoju sjevera.

Čestitke je uputio i župan Stričak. - Obilazim naše jedinice lokalne samouprave i svugdje postavljam ista pitanja: bi li ta naša mjesta danas bila takva da nemaju status općine? Kad vidimo što je sve napravljeno u 30 godina, jasno je da su sve općine i gradovi opravdali su svoje postojanje, a upravo je Ljubešćica jedan od najboljih primjera – istaknuo je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top