Kod križa zahvalnosti u Varaždinu odana počast dvanaestorici poginulih redarstvenika u Borovu naselju

02.05.2023.

Kod križa zahvalnosti u Varaždinu u organizaciji UDVDR-a RH Podružnica Varaždinske županije odana je počast dvanaestorici hrvatskih redarstvenika poginulih početkom svibnja u Borovom naselju 1991. godine.

Počast su uz predstavnike Policijske uprave varaždinske te članova braniteljskih udruga odali i predstavnici Varaždinske županije i Grada Varaždina, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić kao i Danijela Vusić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Svega što je prethodilo ovom tragičnom događaju prisjetio se Tihomir Buden, član Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata koji je pročitao i imena svih dvanaest poginulih policajaca: Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala, Mladen Čatić.

Predsjednik Županijske skupštine Križanić je istaknuo kako je ovaj zločin u Borovu naselju koji je počinjen prije 32 godine prema hrvatskim braniteljima od strane velikosrpskih pobunjenika bio strašan teroristički čin.

-To je za naš narod bio prijelomni trenutak, bilo je naime potpuno jasno da nam predstoji teška borba za obranu domovine kao što je u konačnici i uslijedila. Nakon Borova uslijedila je bitka za Vukovar u kojoj su glavnu riječ što se tiče obrane grada imali branitelji s područja Varaždinske županije. Taj dio naše povijesti se nikada ne smije zaboraviti- poručio je Josip Križanić.

Molitvu za poginule branitelje poveo je velečasni Stjepan Najman, dekan Istočnovaraždinskog dekanata i kanonik Zbornog kaptola.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top