Općina Mali Bukovec svečanom sjednicom te nizom drugih programa obilježava svoj dan

05.05.2023.

Nizom prigodnih programa Općina Mali Bukovec obilježava 30. obljetnicu svog postojanja ujedno i Dan Općine, a središnji dio obilježavanja je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec te načelnik općine Darko Marković predstavili rezultate u prošloj godini, ali najavili i nove projekte.

Sjednici su nazočili načelnici susjednih općina, ravnatelji te direktori tvrtki, a posebni gost bio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je tom prigodom bio i izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Načelnik općine Darko Marković zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

-U protekloj godini pokrenuli smo izmjene prostornog plana kojim smo osigurali 18 hektara nove poduzetničke zone „Mali Bukovec 3“ za izgradnju geotermalne elektrane i svih popratnih sadržaja za iskorištenje geotermalne topline. Pokrenuli smo i izradu studije za izgradnju aglomeracije na temelju koje će se ishoditi građevinska dozvola za izgradnju sustava. I nadalje pomažemo mnogim udrugama i društvima, ulažemo u mlade, a suradnja s županijskom te državnom vlašću je jako dobra– istaknuo je načelnik Marković.

Župan Stričak čestitao je na ostvarenim rezultatima te je obećao daljnju pomoć i podršku u realizaciji zacrtanih projekata.

- Ukoliko će sve ići prema planu, 2025. godine ćemo moći startati s izgradnjom geotermalne elektrane. Možda to nekima zvuči predugo razdoblje, ali to je realno. Papirologija traje, treba ispoštovati sve propise, ali nakon toga sama izgradnja ići će puno brže. Varaždinska županija i nadalje ostaje pouzdani partner Općini Mali Bukovec u realizaciji projekata- rekao je župan te općinskom vodstvu i svim mještanima čestitao Dan općine.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top