Održana prezentacija dijela operativnih snaga i mogućnosti Vatrogasne zajednice Varaždinske županije

28.05.2023.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije u Novom Marofu održana je prezentacija dijela operativnih snaga i mogućnosti Vatrogasne zajednice, a osim promocije opreme održana je i prigodna vježba u kojoj su sudjelovali DVD Ivanec, DVD Gornji Kneginec, DVD Novi Marof, DVD Donja Voća, DVD Varaždinske Toplice, DVD Hrastovsko, DVD Remetinec i Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina.

Bila je to prilika da se građanima pokaže oprema kojom raspolaži naši vatrogasci, a osim njih u to su se uvjerili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš, a prezentaciju kao i vježbu vodio je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

- Predstavili smo dio opreme i tehnike kojom raspolažemo, prezentirali smo vježbu spašavanja iz dubina i visina, izložili smo i vozilo za akcidente, auto ljestve, šumsko vozilo, a od noviteta prezentirali smo vatrogasne dronove. Također smo predstavili i natjecateljske ekipe, od onih malih pa sve do ženske ekipe- rekao je Nagy.

Župan Anđelko Stričak pohvalio je organizaciju spomenute prezentacije te je naglasio kako su naši vatrogasci brzi, efikasni i ulijevaju sigurnost građanima, a to su pokazali mnogo puta.

-Prezentacija čime sve vatrogasci raspolažu od vatrogasnih vozila do opreme, te prikaz njihove obuke i vježbi vjerujem da je oduševila sve posjetitelje. Svime pokazanim ulijevaju sigurnost, a najveći test su imali prije dva tjedna kada je područje županije pogodila jaka kiša koja je prouzročila poplave i brojna klizišta. Na teren je tada izašlo 57 vatrogasnih postrojbi sa 1065 vatrogasaca te 245 vatrogasnih vozila. Hvala vam na toj požrtvovnosti i pomoći našim građanima. DVD-u Novi Marof čestitam na organizaciji ove prezentacije za koju pretpostavljam da je uvod u 100 obljetnicu društva, a koja će se održati krajem rujna- rekao je župan Stričak.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač je izrazio zadovoljstvo prikazanom opremom i spremnošću vatrogasaca.

- Povodom stote obljetnice svog rada i postojanja koju DVD Novi Marof ove godine obilježava organizirana je ova prezentacija na kojoj smo se mogli uvjeriti u spremnost vatrogasnih snaga. Stoga možemo zaključiti kako su vatrogasne snage naše Županije od svih intervencijskih postrojbi najspremnije i najbolje opremljene za sve situacije – rekao je Jenkač.

Svim vatrogascima, te svim gostima zahvalio se predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović naznačivši pritom važnost dobre organiziranosti i opremljenosti vatrogasnih snaga, ali i suradnje s Varaždinskom županijom za koju je rekao kako je izuzetno dobra i korektna.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top