U Varaždinskoj županiji otvoreno 26 novih gradilišta ŽUC-a: Samo u svibnju ove godine dostignuto je cjelokupno prošlogodišnje ulaganje

13.06.2023.

Županijska uprava za ceste na području Varaždinske županije trenutno ima otvoreno ukupno 26 gradilišta. Neka od njih, na području Grada Varaždinskih Toplica i Općine Gornji Kneginec, obišao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, njegovog zamjenika Krunoslava Lukačića, gradonačelnice Varaždinskih Toplica Dragice Ratković i načelnika Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog.

- Podatak da ŽUC Varaždinske županije trenutno ima otvoreno 26 gradilišta dovoljno govori o dosad najvećem njegovom investicijskom zamahu. Nikad toliko obnova kolnika, sanacija cesta i klizišta, izgradnja i uređenja pješačkog staza, uređenja križanja tj. izgradnja rotora i sl. Svim tim investicijama nastojimo povećati sigurnost svih sudionika u prometu, ali i postići veću protočnost prometa – rekao je župan Stričak naglasivši kako se u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima paralelno priprema projektna dokumentacija za sanaciju klizišta i cesta prouzročenu nedavnim poplavama.

Vrijednost radova u Ulici kralja Tomislava u Varaždinskim Toplicama koji su uključivali presvlačenje kolnika novim asfaltnim tepihom u dužini 1,1 kilometar iznosili su 243.983,13 eura dobivenih iz Fonda solidarnosti

- Varaždinske Toplice su grad u kojem se stalno nešto gradi, obnavlja, od zdravstveno-turističkih objekata, objekata društvene namjene, do privatnih investicija. Red je da takve investicije prati i ulaganje u prometnu infrastrukturu. Ulica kralja Tomislava koja prolazi samim središtem Varaždinskih Toplica najprometnija je naša prometnica, te je zbog sigurnosti svih sudionika u prometnu bila potrebna njena sanacija. Zadovoljni smo što je ona uređena, kao i Ludbreška ulica, čime je grad dobio još jednu sigurniju i ljepšu vizuru – rekla je gradonačelnica Ratković.

I dok su gotovi radovi u samom središtu Varaždinskih Toplica, u punom jeku su radovi u Općini Gornji Kneginec na rotoru na državnoj cesti D3 vrijedni više od 860 tisuća eura kao i radovi u Topličkoj cesti čija sanacija asfaltnog tepiha u dužini 2,5 kilometra iznosi dodatnih 485 tisuća eura.

- Skorašnjim završetkom radova, ponovno ćemo u punu funkciju staviti Topličku ulicu, koja se proteže od rotora na D3 koji je u izgradnji do rotora Melinec. Ta prometnica predstavlja prometnu žilu kucavicu jer nije značajna samo za mještane naše općine, već i za sve one koji putuju prema Varaždinskim Toplicama, Jalžabetu… - rekao je načelnik Kaniški otkrivši kako bi radovi mogli završiti kroz desetak dana.

U tijeku su i radovi na sanaciji klizišta u Vrtlinovcu koji je ugrožavao sigurnost prometa na toj cesti. Radovi su vrijedni 145.425 eura, a izvor sredstava također je Fond solidarnosti Europske unije.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački istaknuo je kako je Županijska uprava za ceste samo u svibnju ove godine, usprkos kišnom vremenu, uspjela realizirati cjelokupno prošlogodišnje ulaganje u izvanredno održavanje na županijskim i lokalnim cestama.

- Trenutno na području Varaždinske županije imamo otvoreno ukupno 26 gradilišta. Riječ je i o sanaciji klizišta aktiviranih u potresu koje ćemo sanirati zahvaljujući uspješnom povlačenju bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, te obnovi kolnika na lokalnim i županijskim cestama – zaključio je ravnatelj Osonjački.

U nastavku donosimo popis većih zahvata na županijskim i lokalnim cestama Varaždinske županije:

Klizište Podrute 4 – radovi u tijeku Sanacija ceste Presečno – NC Kotari – radovi u tijeku Klizište Lovrečan – radovi u tijeku Proširenje ceste Žarovnica – radovi u tijeku Sanacija ceste – ŽC 2087 Kneginec – radovi u tijeku Kružni tok Sveti Petar (Općina Mali Bukovec) – radovi u tijeku – mjenjanje instalacija Klizište Šaša 2+150 – radovi u tijeku Klizište Ježovec – Potkova – radovi u tijeku Klizište Gačice – radovi u tijeku Klizište Podrute 3 – radovi u tijeku Korenjak (Maruševec) – autobusna stajališta – radovi u tijeku Klizište Gornja Poljana – radovi u tijeku Sanacija klizišta Natkrižovljan – radovi u tijeku Sanacija klizišta Jakopovec – radovi u tijeku Klizište Kameničko Podgorje 2 – radovi u tijeku Sanacija ceste Ladanje – Nova Ves – radovi u tijeku Sanacija ceste Lovrečan - Radovan – radovi u tijeku Sanacija ceste Luka – Poljanec – radovi u tijeku Klizište Čanjevo – radovi u tijeku Klizište Voća – radovi u tijeku Sanacija ceste Sveti Petar -Čukovec –radovi u tijeku Sanacija ceste Adrašeki (Breznica) – početak radova Sanacija ceste Šćepanje (Breznički Hum) – početak radova Sanacija ceste Suha Željeznica – početak radova Sanacija ceste Križanče – G.P. Gornja Voća – početak radova Klizište Podrute 5 – radovi u tijeku

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top