Više od 1.100 sudionika na 14. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije

05.07.2023.

Više od 1.100 djece i mladih, njihovih voditelja, sudaca i organizatora sudjelovalo je u nedjelju na 14. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije na stadionu Sloboda u Varaždinu. Na natjecanju, koje je održano u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Županije, snagu i vještine odmjerile su 83 ekipe.

Natjecali su se u četiri kategorije, djevojčice i dječaci od 6 do 12 godina u kategoriji vatrogasni pomladak, a djevojke i mladići od 12 do 16 godina u kategoriji vatrogasna mladež. Uzbuđenja nije nedostajalo: svaka ekipa morala je pokazati umijeće, spretnost i brzinu u dvije vježbe te štafetnoj utrci na 400 metara.

U jakoj konkurenciji titulu pobjednika Varaždinske županije u kategoriji mladeži – mladići izborila je ekipa DVD-a Donja Voća, ispred DVD-a Novi Marof i DVD-a Remetinec.

Među ekipama mladeži – djevojke prvo mjesto i titulu prvakinja osvojile su članice DVD-a Tuhovec, drugo mjesto pripalo je DVD-u Hrženica, a treće DVD-u Varaždinske Toplice. Ovih šest ekipa time se plasiralo na Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH koje će u rujnu biti održano u Novalji. U kategoriji pomlatka – dječaci pobijedili su članovi DVD-a Remetinec, drugi je bio DVD Vrtlinovec, a treći DVD Završje.

Kod djevojčica u kategoriji pomlatka titulom prvaka Varaždinske županije okitile su se najmlađe članice DVD-a Remetinec, ispred DVD-a Struga i DVD-a Vidovec.

Na svečanosti proglašenja rezultata pehare i diplome prvoplasiranim ekipama te medalje svim sudionicima uručili su župan Anđelko Stričak, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i njegov zamjenik Darko Majhen te počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Županije Zvonko Biškup, a prisustvovao je i Vedran Runjić, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH.

Čestitke je pobjednicima, svim sudionicima, njihovima voditeljima te organizatorima uputio župan Anđelko Stričak. – U Varaždinskoj županiji imamo 302 naseljena mjesta i čak 120 dobrovoljnih vatrogasnih društava, što potvrđuje da smo kolijevka hrvatskog vatrogastva. No, to potvrđuje i broj sudionika na ovom natjecanju. Veseli me što postoji tako veliki interes za vatrogastvo među djecom i mladima, kod kojih se i putem ovakvih natjecanja gradi osjećaj solidarnosti te ih se priprema da u budućnosti pomažu svojim ugroženim sugrađanima – istaknuo je župan Stričak. – Ova djeca i mladi su budućnost ne samo vatrogastva u svojim mjestima, nego i budućnost vatrogastva cijele Hrvatske – rekao je izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Vedran Runjić, koji je također uputio čestitke sudionicima, njihovim voditeljima i organizatorima.

- Svi znamo koliko su djeca i mladi bitni za vatrogastvo te koliko su edukacija i ovakva natjecanja važni za stvaranje jednog vatrogasca. Nadam se da će veliki broj vas ostati djelovati kao operativni vatrogasci. Nadam ste da ste ostvarili svoje natjecateljske ambicije, a prije svega da ste lijepo družili i stekli nove prijatelje – rekao je pak županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

Dodajmo da su istovremeno održane i tradicionalne Vatrogasne igre, na kojima su prijavljene ekipe snage i vještine odmjerile u četiri igre, a pritom su osvojili i nagrade.  

Prvo mjesto u kategoriji mladež – djevojke osvojile su članice DVD-a Visoko, a u kategoriji mladež – mladići DVD Tužno. Najbolji u kategoriji pomladak – djevojčice bile su članice DVD-a Donja Voća 1, a u kategoriji pomladak – dječaci DVD Vidovec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top