Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Breznica proslavila je svoj dan

22.07.2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Breznica je u petak, dan uoči 22. srpnja – blagdana Svete Marije Magdalene, zaštitnice župe, započela proslavu svog dana.

Okupljene je na svečanosti pozdravio potpredsjednik Općinskog vijeća ove općine Ivan Andrašek, dok je o provedenim aktivnostima tijekom proteklih dvanaest mjeseci izvješće podnio općinski načelnik Stjepan Krobot. U izvješću posebno je istaknuo projekt gradnje novog vrtića u Breznici za koji je iz EU fondova odobreno 690 tisuća eura. Osim što je šire područje Breznice ove godine zadesilo nevrijeme i elementarna nepogoda koja je na brojnim cestama, poljoprivrednim kulturama i gospodarskim i stambenim objektima počinila znatnu štetu, modernizirane su i asfaltirane nerazvrstane ceste na relaciji Breznica – Foti – Žeželj duljine jednoga kilometra, dok se u naselju Drašković planira asfaltirati još jedna cesta te postaviti novi sloj asfalta na dionici Jarek Bisaški. Uređeno je i jedno sportsko igralište u Podvorcu, a raspisan je i natječaj za izgradnju tribine i sjenice na sportskom igralištu u Breznici.

Stjepan Krobot je na kraju svog izlaganja županu Anđelku Stričaku i Varaždinskoj županiji uputio riječi zahvale na dosadašnjoj suradnji.

Svečanoj sjednici prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec koja se osvrnula na programe i projekte koji se provode na području Breznice.

- Općina će i dalje imati podršku Varaždinske županije, koja provodi i podupire programe i projekte, posebno na području školstva. Da stvaramo sustav jednakih šansi, potvrđuje i podatak da provodimo projekt izgradnje školske sportske dvorane OŠ Bisag. Javna nabava za izradu projekte dokumentacije vrijedne oko 150.000 eura je u tijeku, a procijenjena vrijednost izgradnje dvorane je oko 2,5 milijuna eura. Također, Županija u suradnji s Općinom i preko Županijske uprave za ceste ulaže u prometnice, tako da je u posljednje dvije godine ŽUC na ovom području investirao gotovo 350.000 eura, većinom vlastitim sredstava kojima su sanirane i obnovljene ceste, odnosno nogostup te klizište na 7 lokacija na području općine - rekla je zamjenica Zagorec te dodala da su sva ulaganja za mještane, koji čine dušu svake općine. Ljudi su bitni, njihov angažman u radu udruga, sportskih i lovačkih društava je ono što je neprocjenjivo.

Sjednici su prisustvovali i gradonačelnici i načelnici okolnih gradova i općina, a u njihovo ime prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač.

U svečanom su programu izvedbom pjesama i plesova nastupila djeca Dječjeg vrtića Pčelica iz Bisaga i umirovljenici udruge Prigorčica iz Breznice.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top