DVD Salinovec proslavio 70 godina neprekidnog rada i djelovanja

23.07.2023.

Blagoslovom vozila i novih prostorija DVD-a Salinovec započela je proslava velikog jubileja – 70 godina neprekidnog rada i postojanja.

DVD Salinovec jedno je od šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice grada Ivanca, a osnovano je 1953. godine.

Zapovjednik Matija Brežni na svečanoj sjednici prisutne je upoznao s bogatom poviješću DVD-a Salinovec, a posebne pozdrave uputio je i Ivanu Lepoglavcu koji je nakon osnutka Vatrogasne zajednice Varaždisnke županije obnašao dužnost zamjenika predsjednika iste.

Predsjednik DVD-a Salinovec Matija Štebih istaknuo je da su upravo vatrogasci ti koji su na ovom području oduvijek bili generatori aktivnosti te je pohvalio rad svih članova Društva.

- Danas DVD Salinovec broji 75 članova koji s velikim žarom i ponosom nose uniformu. Posebno smo ponosi na naše mlade, kojih danas u društvu imamo 22, zbog njih osjećamo da će ovakvih obljetnica biti još puno – rekao je Štebih.

Svečanom obilježavanju prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Čast mi je što mogu danas biti ovdje i osobno čestitati 70. obljetnicu rada DVD-a Salinovec. Tijekom tih sedam deseteljeća vi i vaši prethodnici ste nebrojeno puno puta obukli svoja vatrogasna odijela kako bi što prije pritekli u pomoć drugima, ljudima u nevolji, u bilo koje doba dana i noći. Spašavati tuđu imovinu i tuđi život u situacijama koje su opasne po život, to mogu samo ljudi koje odlikuje dobrota, požrtvovnost i osjećaj za zajednicu u kojoj žive – rekla je zamjenica Zagorec.

Veliku obljetnicu čestitao je i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić koji je posebno naglasio važnost članova koji su zaslužni za realizaciju uređenja novih prostora.

- Bez vaših ruku, bez vašeg dobrovoljnog rada ne bi bilo ovoga objekta – rekao je Batinić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić te brojni predsjednici i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja naše županije.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top