U Salinovcu otvorene 37. Seoske igre starih sportova, zamjenica župana Silvija Zagorec naglasila važnost očuvanja tradicije i starih običaja

13.08.2023.

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec i ove godine je po 37. puta za redom organiziralo tradicionalne Seoske igre starih sportova, a uvježbane i dobro raspoložene ekipe odmjerile su snage u disciplinama kao što su skok u dalj sa mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena sa ramena, viseća kuglana za žene te potezanju užeta za muškarce.

Manifestacija je počela mimohodom i postrojavanjem svih ekipa-sudionica pred središnjom binom. Pozdravljajući okupljene, potpredsjednik ujedno i tajnik DŠR-a Salinovec Stjepan Četrtek je naglasio kako Društvo već dugi niz godina njeguje i čuva uspomenu na nekadašnje seoske igre koje evociraju uspomenu na nekadašnja vremena. Zahvalio se svim sponzorima koji omogućavaju da se ove igre održavaju svake godine.

Igre je otvorio te svim natjecateljima poželio puno sreće gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić, a podršku natjecateljima dala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

-Već punih 37 godina njegujete ovu tradiciju u kojoj se ekipe natječu u zanimljivim disciplinama u kojima su se mnoge generacije i natjecale prije vas. Varaždinska županija podupire ovakve manifestacije jer su upravo one najbolji čuvari našeg identiteta i tradicije. Iako se ovaj kraj mijenja , napreduje, običaji ostaju i to zahvaljujući Društvu za sportsku rekreaciju Salinovec koje djeluje više od četrdeset godina i koje potiče svoje sugrađane na bavljenje sportskim aktivnostima. Svim natjecateljima želim puno sreće i dobre zabave, a organizatorima čestitam na još jednoj izvrsnoj organizaciji Olimpijade starih sportova – rekla je zamjenica župana Zagorec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top