U varaždinskom gradskom parku otvorena zanimljiva izložba umjetnika Nikole Vudraga

17.08.2023.

U Varaždinskom gradskom parku otvorena je zanimljiva i atraktivna izložba našeg poznatog umjetnika Nikole Vudraga, a u sklopu izložbe koja će trajati od 17. kolovoza do 3. rujna umjetnik je izložio deset svojih skulptura iz opusa „Heraklovi zadaci“ i „Iron Maiden“.

Izložbu je u nazočnosti samog umjetnika te zamjenice župana Varaždinske županije Silvije Zagorec i predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovre Lukavečkog te velikog broja građana otvorio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Serija „Heraklovi zadaci“ sastoji se od skulptura u cor-ten čeliku, te konceptualno prati zadatke kroz psihološku, animalističku i astrološku studiju, što je i sama legenda o zadacima.

Izložba u Varaždinu je inače svojevrsni uvod u izložbe u Francuskoj te slijedeće godine u Engleskoj. Naime, postavu skulptura u Varaždinu Nikola Vudrag iskoristit će također za pripremu vizualnih materijala potrebnih za izložbe koje slijede u Sologni kod Pariza ove godine te 2024. godine u Europskom kulturnom centru u Veneciji te Saatchi Gallery u Londonu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top