Održani 28. županijski susreti UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije „3. Memorijal Dino Kunić“

10.09.2023.

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije u Ivancu su, u subotu, 9. rujna, održani su 28. sportsko-rekreacijski susreti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnice Varaždinske županije „3. Memorijal Dino Kunić“, uz domaćinstvo Ogranka Ivanec. U šahu, stolnom tenisu, sportskom ribolovu, visećoj kuglani, streljaštvu, belotu, i u elektroničkom pikadu za muškarce i žene, te revijalnom kuhanju gulaša, natjecalo se oko 120 članova udruge s područja Varaždinske županije, točnije iz Visokog, Jalševca, Maruševca, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Ludbrega, Varaždina i Ivanca.

U ime organizatora i domaćina, obratili predsjednik i potpredsjednik UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić i Ljudvek Cikač zahvalivši se svim natjecateljima, članovima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i svima koji već godinama podupiru ovakve susrete, a sve s ciljem druženja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Susretima je prisustvovao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je izrazio zahvalnost svima na očuvanju sjećanja na hrvatske branitelje koji više nisu s nama, te na Domovinski rat. Jednako tako, Stričak je naglasio veliku važnost hrvatskih branitelja i nakon Domovinskog rata, kao jednih od glavnih stupova društva.

- Ovih dana slavimo Dane Varaždinske županije i gdje god sam bio, na kojoj god manifestaciji prisustvovao, susreo sam se s kolegama hrvatskim braniteljima. Oni su među poljoprivrednim proizvođačima, vatrogascima, lovcima, sudjeluju na kulturnim i sportskim događanjima, svugdje ih susrećem kao važne karike društvenog života u svim njegovim sferama. Ujedno, ispratili smo pripadnike Posebne jedinice PU Varaždin koji su krenuli na put dug 300 kilometara prema Vukovaru, na tradicionalnoj 6. biciklijadi, a sada smo ovdje na sportsko-rekreacijskim susretima. Kako sam prošle godine najavio u Poljani Biškupečkoj, obećanje sam i izvršio, te su ovi susreti jedan od programa Dana Varaždinske županije koja im je i glavni pokrovitelj. Čestitam svima na postignutim rezultatima i doista mi je drago da ste se okupili u tako velikom broju – rekao je župan Stričak koji s majkom Dine Višnjom Marijom Kunić te predstavnicima organizatora, domaćina i voditelja uručio nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

Ukupni pobjednik 28. županijskih susreta UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije „3. Memorijal Dino Kunić // Ivanec 2023" je Ogranak Novi Marof, drugo mjesto osvojio je Ogranak Ivanec, treće Ogranak Maruševec, četvrto Ogranak Varaždinske Toplice, peto Klub Jalševec, šesto Klub Visoko, a sedmo Ogranak Ludbreg.

Klub Jalševec je bio najbolji u visećoj kuglani i belotu, Ogranku Ivanec su pripala prva mjesta u stolnom tenisu i sportskom ribolovu, gdje je najveću ribu, šarana teškog 3837 grama ulovio Zdravko Križek iz pobjedničke ekipe, Ogranak Ludbreg osvojio je prvo mjesto u streljaštvu, Ogranak Maruševec u elektroničkom pikadu za žene, Klub Visoko u šahu, a Ogranak Novi Marof u elektroničkom pikadu za muške.

Najbolji gulaš je onaj ekipe Ogranka Novi Marof, drugi je Ogranak Maruševec,a treći Ogranak Ivanec.

Posebnu nagradu za najveći ulov primio je Zdravko Križek.

Pobjedničke ekipe po disciplinama predstavljat će Varaždinsku županiju na 28. državnim susretima, koji će se održati 23. rujna u Kutini.

Pokrovitelji susreta su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Varaždinska županije, a Ogranak Ivanec nastupio je uz potporu Grada Ivanca.

Susrete su podržali i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top