U krugu OŠ Ivanec otvorena novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku

19.09.2023.

Odigranim prvim servisom, varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić na simboličan su način otvorili dva novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku s tribinama, a koja se nalaze na površini u krugu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu. Ukupna vrijednost projekta s nadzorom i projektnom dokumentacijom iznosi 148.651,26 eura, od toga Varaždinska županija sufinancira 50% sa 74.325,63 eura, te Grad Ivanec također s 50%.

Ravnatelj OŠ Ivanec Damir Jagić istaknuo je kako su ivanečka osnovna škola, Grad Ivanec, pa i cijela Varaždinska županija jedna prava sportska sredina.

- Mene iznimno veseli, Ivančan sam, često prolazim kraj naše škole, pogledam na igralište i naša igrališta su puna djece. I zato se grade igrališta; da bi djeca bila na njima, a ne da bi zjapila prazna. Ivanečka igrališta su puna djece zahvaljujući kvalitetnom sportskom radu, entuzijazmu mnogih ljudi i na tome im velika hvala - izjavio je ravnatelj Jagić istaknuvši kako je iznimno ponosan na sportsku ekipu. Osim odbojkašica koje su aktualne državne prvakinje u kategoriji 5. i 6. razreda i apsolutnoj kategoriji, uz njih su na državnom natjecanju sudjelovali i učenici iz nogometa i rukometa – rekao je ravnatelj Jagić.

Župan Stričak, uz ivanečke odbojkašice koje su se kući vratile sa zlatom, spomenuo je i zlatni uspjeh Prve gimnazije Varaždin u atletici za djevojke, srebrnu medalju na državnom prvenstvu u stolnom tenisu koju su osvojili učenici Elektrostrojarske škole, dok su se učenici Druge gimnazije Varaždin sa Svjetskog školskog prvenstva u nogometu iz Maroka vratili brončani.

- Vjerujem da same te medalje dovoljno govore kako Varaždinska županija kao osnivač tih škola iznimno ulaže u razvoj sporta u školama, ne samo kad govorimo o obaveznom predmetu, nego i izvannastavnim aktivnostima. Također, napominjem da je Županija u ovoj proračunskoj godini za razvoj sporta izdvojila dva do tri puta više sredstava jer upravo ti učenici nakon škole treniraju u nekim od klubova. Zato smatram da je sport iznimno bitan za razvoj svakog djeteta, odnosno za njegov psihički i fizički razvoj – naglasio je župan Stričak nadovezavši se na daljnja ulaganja kada je u pitanju ivanečko školstvo.

- Trenutno je raspisan natječaj za obnovu krovišta na školskoj-sportskoj dvorani u vrijednosti oko 100.000 eura, a u pripremi je dogradnja Osnovne škole Ivanec. Suglasnost Ministarstva smo dobili, čekamo natječaj i mi smo taj naš projekt spremni aplicirati da se napokon i taj prostor u sklopu ivanečke škole dogradi. Radi se o 13 učionica, blagovaonici i školskoj kuhinji. Osim toga, trenutno provodimo i projekt izgradnje 12 solarnih elektrana na krovovima 12 osnovnih škola, a osnovna škola Ivanec jedna je od njih. Također treba naglasiti i Područnu školu Kuljevčica, gdje smo ove godine asfaltirali prilaz do škole i gdje planiramo izgraditi jednu manju školsko-sportsku dvoranu, koja će zadovoljiti potrebe tih učenika. Znači, govorimo o investicijama od nekoliko milijuna eura, a sve na radost naših učenika – zaključio je župan Stričak.

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić rekao je kako su dobili i više nego reprezentativno igralište odbojke na pijesku.

- Unatrag godinu i pol mi smo, uz tekuće donacije, preko šest milijuna kuna uložili u sportske objekte i infrastrukturu. Ovo odbojkaško igralište je jedno od njih. Nastojimo financijski pomoći i sportskim udrugama i zajednici, odnosno investirati u sportske objekte neovisno jesu li u vlasništvu Grada, srednje ili osnovne škole, jer sve sportske aktivnosti u konačnici počinju u osnovnoj školi, dok se u srednjoj nastavljaju. Ovo je sada igralište koje svakako zaslužuju odbojkašice, Ženski odbojkaški klub Ivanec. Naravno, već vidim da će biti i interesa od lokalnog stanovništva i rekreativaca – zaključio je gradonačelnik Batinić.

Na otvorenju igrališta prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek, zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras, gradski vijećnici, predstavnici školskog odbora, ravnatelji drugih škola, te ostali uzvanici.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top