Mladi biciklisti vozili utrku povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije te oslobođenja vojnog skladišta Banjščin

24.09.2023.

Uz nastup osamnaest biciklista i biciklistica, članova hrvatskih i slovenskih klubova, u Poduzetničkoj zoni u Gornjem Knegincu održana je 3. cestovna biciklistička utrka povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije te oslobođenja vojnog skladišta Banjščina.

Vozile su se dvije utrke , kraća na 18.2 km te dulja na 26 km, pa su tako muško-ženske kategorije do 11 i 13 godina te ženska kategorija do 14 godina vozila sedam krugova, dok su muška kategorija do 14 godina te ženska i muška kategorija do 15 godina i kadetkinje vozile deset krugova.

Utrku je u nazočnosti načelnika Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog te člana Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza Alana Košića otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. - Lijepo je da se i na ovaj način, kroz sportske aktivnosti odaje počast našim braniteljima. Dobro je da se prisjetimo onih rujanskih dana prije 32 godine, a poglavito da mladi nauče i poštuju one koji su izložili i dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Stoga se zahvaljujem organizatorima , Biciklističkom društvu „Sloga“ na dobroj organizaciji, te se nadam da će natjecateljima bez obzira na rezultat i Kneginec i Varaždinska županija ostati u lijepom sjećanju – rekao je župan Stričak.

Alan Košić, član Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza je izrazio zadovoljstvo nastavkom ove lijepe sportske priče. - Danas vozimo završetak Kupa Hrvatske u kategorijama početnici muški i žene, dakle finale Hrvatskog kupa, a posebno mi je drago da smo organizirali i jednu manju utrku, odnosno jedan krug samo za početnike, tj. one koji su ove sezone po prvi puta sjeli na bicikle- rekao je Košić. Općina Gornji Kneginec je već tradicionalno domaćin ovim utrkama pa je shodno tome načelnik Goran Kaniški istaknuo kako općina pomaže i promovira ovakve sportske događaje. - Mi pružamo svu potrebnu infrastrukturu koja je neophodna za održavanje ove sportske manifestacije s željom da i na ovaj način obilježimo oslobađanje Banjščine koja je bila najvažnije vojno skladište na ovim prostorima- rekao je Kaniški.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top