NAPUTAK O NAČINU, UVJETIMA I ROKOVIMA KANDIDIRANJA NA DUŽNOSTI I U TIJELA KOJA SE BIRAJU NA IZBORIMA OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE CESTICA

06.10.2023.

Na temelju članka 12. stavak 2. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici - integralna verzija, Ur.br: 05-21/566 od 30. kolovoza 2021. godine, Općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a Općine Cestica, na sjednici održanoj 4. listopada 2023. godine, donijelo je:

N A P U T A K O NAČINU, UVJETIMA I ROKOVIMA KANDIDIRANJA NA DUŽNOSTI I U TIJELA KOJA SE BIRAJU NA IZBORIMA OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE CESTICA

1. Članovi Izborne skupštine Općinske organizacije HDZ-a Općine Cestica, mogu se kandidirati, birati i biti birani na dužnosti i u tijela koja se biraju na skupštini, sukladno odredbama Pravilnika o unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

2. Na izbornoj skupštini Općinske organizacije HDZ-a Općine Cestica biraju se: a) članovi Općinskog odbora Općinske organizacije HDZ-a Općine Cestica

3. Kandidature za dužnosti i tijela (iz točke 2.) koja se biraju na skupštini podnose se na propisanim obrascima najkasnije 48 sati prije održavanja izborne skupštine odnosno najkasnije do 3. studenog 2023. godine do 08:00 sati Općinskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Općine Cestica osobno ili na e-mail: dzebec@elektromehanika-zebec.hr

4. Obrasci kandidature se mogu od 6. listopada 2023. godine osobno preuzeti i popuniti u Općinskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Općine Cestica, na adresi Dravska 1a, Cestica, nakon čega će Izborno povjerenstvo kreirati obrazac za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi, koji će se kandidatima dostaviti na e-mail adresu naznačenu na obrascu kandidature ili neposredno uručiti. Obrasci kandidature se mogu preuzeti svakim danom od 08:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu Izbornom povjerenstvu na e-mail: dzebec@elektromehanika-zebec.hr ili tel: +385911267056.

5. Kandidature za dužnosti i tijela koja se biraju na izbornoj skupštini moraju biti podržane s najmanje 5% potpisa ukupnog broja članova skupštine, odnosno s najmanje 10 potpisa članova.

6. Općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a Općine Cestica će po završetku kandidacijskog postupka utvrditi ispravnost potpisa potpore i pravovaljanost kandidatura te utvrditi liste kandidata (izborne liste) za dužnosti i tijela koja se biraju na Izbornoj skupštini navodeći kandidate na listi prema abecednom redu prezimena.

7. Izborni postupak na Izbornoj skupštini provodi Općinsko izborno povjerenstvo Općine Cestica te neposredno provodi izbore za dužnosti i tijela koja se biraju.

U Cestici 4. listopada 2023. godine

Predsjednik OIP-a HDZ-a Općine Cestica: Dražen Zebec, v.r.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top