Na 8. Psihošpancirfestu više od 170 predavača

08.10.2023.

„Stres – ta strašna barbaroga“, „Ljubav u doba zaborava“, „Integrirani pristup u zaštiti djece od nasilja“, nazivi su tri od čak 130-ak predavanja, radionica i team buildinga u sklopu osmog „Psihošpancirfesta“ koji se od petka do nedjelje održava na Sveučilištu Sjever u Varaždinu i susjednoj Međimurskoj županiji.

Stručni skup je i ove godine okupio više od 170 predavača iz Hrvatske i inozemstva, stručnjaka iz raznih područja, a ponajprije iz područja mentalnog zdravlja. Uoči Svjetskog dana mentalnog zdravlja 8. Psihošpancirfest organiziralo je Društvo psihologa Varaždin u suorganizaciji Sveučilišta Sjever, Hrvatske psihološke komore i Međimurske županije.

Mentalno zdravlje tiče se svih nas i izrazito je važno da društvo spozna važnost očuvanja mentalnog zdravlja građana, istaknula je Ljubica Božić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije, na otvorenju skupa u petak.

- Posebna odgovornost jest mladima pružiti podršku, razumijevanje i sigurnost. Varaždinska županija shvaća važnost brige o mentalnom zdravlju te u suradnji sa županijskim Savjetom za zdravlje i Zavodom za javno zdravstvo provodimo niz aktivnosti. Uskoro bi trebao s radom započeti Centar za mentalno zdravlje pri Medicinskoj školi Varaždin, čime želimo pružiti priliku svima da dobiju potrebne savjete i pomoć jer današnje turbulentno vrijeme ostavlja traga na svima nama – rekla je pročelnica Božić.

Pozdrave su uputili prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić i predsjednica Društva psihologa Varaždin Andreja Bogdan, a Psihošpancir je otvorila zastupnica u Europskom parlamentu prof. dr. sc. Romana Jerković.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top