Kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju dvorane OŠ Bisag

10.10.2023.

U Županijskoj palači u Varaždinu danas su potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske sportske dvorane Osnovne škole Bisag. Ugovore ukupno vrijedne oko 85.000 eura s izvođačima izabranima u postupku javne nabave potpisala je ravnateljica Osnovne škole Draženka Švelec-Juričić, a u prisustvu zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka i načelnika Općine Breznica Stjepana Krobota.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je da je cilj ove županijske vlasti graditi sustav jednakih šansi.

- Ovaj projekt samo je jedan od doprinosa stvaranju sustava jednakih šansi jer svaki učenik mora imati jednaki standard u odgoju i obrazovanju. U posljednjih mjesec dana zaista imamo velike stvari kada govorimo o obrazovnim ustanovama. Potpisani su ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i energetsku obnovu Glazbene škole u Varaždinu, ugovori za trodijelnu školsku dvoranu u Varaždinskim Toplicama te ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane PŠ Nova Ves Petrijanečka i PŠ Strmec Podravski. Na ovaj način gradimo zavidnu obrazovnu infrastrukturu kojom će se ponositi svi naši učenici i nastavno osoblje – rekla je Zagorec.

Ravnateljica Osnovne škole Bisag Draženka Švelec-Juričić istaknula je zadovoljstvo.

- Zahvaljujem Varaždinskoj županiji i Općini Breznica na suradnji i podršci koja je dovela do toga da danas potpisujemo ugovore koji su prva stepenica ka realizaciji ovog projekta. Generacije naših učenika čekale su na ovu dvoranu, a sada s veseljem možemo reći da će uskoro naši mladi imati dvoranu kakvu i zaslužuju - rekla je ravnateljica.

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot istaknuo je značenje dvorane za cijelu zajednicu.

- Želim izraziti zadovoljstvo jer nakon 20 godina zajedničkog rada mene kao načelnika i ravnateljice konačno priča ozbiljnije kreće. Naravno da tu još ima puno posla, ali kad sve to jednom krene siguran sam da ćemo dočekati uspješan kraj ovog projekta koji je iznimno važan za našu Općinu. Naime, nemamo prostor za velike događaje, a upravo će nam ta dvorana biti mjesto koje će naši mještani moći koristiti i za održavanje sportskih, kulturnih i gospodarskih manifestacija – rekao je načelnik Krobot.

Ugovor vrijedan 75.000 eura za izradu idejnog rješenja, glavnog i izvedbenog projekta potpisan je s Marijom Žiškom iz tvrtke Valenčak d.o.o. iz Našica, a ugovor o izradi geotehničkog elaborata vrijedan 8.912,5 eura s Goranom Grgetom iz tvrtke Geokon-Zagreb d.d.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top