Na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda OPG-u Pocedulić vrijedna nagrada - Ludbreški hren s jabukom osvojio zlato

13.10.2023.

Na održanom 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda koji se od 13. do 15. listopada održava na Europskom trgu u Zagrebu, okupili su se proizvođači iz svih krajeva Hrvatske, a sve u cilju jačanja proizvodnje, promocije te zaštite i prepoznatljivosti tradicionalnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom kvalitetom postaju konkurentan i prepoznatljiv proizvod na domaćem i zajedničkom tržištu Europske unije.

I ove su godine dodijeljene prigodne nagrade i priznanja u nekoliko kategorija, pa su tako Mlinci od varaždinske heljde OPG-a Pocedulić osvojili nagradu u kategoriji Najboljeg inovativnog proizvoda.

Osvojili su i zlato za kiflice od Varaždinske heljde.

Ludbreški hren s jabukom kojeg proizvodi tvrtka Agro Altera d.o.o., osvojio je zlato, a zlato im je dodijeljeno i za Naribani ludbreški hren.

Može se reći da je ovaj sajam postao ključno mjesto za prodaju i kupnju zimnice i ekoloških proizvoda, kao i autohtonih hrvatskih proizvoda koji su u postupku dobivanja ili već nose jednu od europskih oznaka kvalitete.

Iz Varaždinske županije na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda predstavili su se PPP Jurica Cafuk, OPG Andreja Petrović, OPG Kolenko, OPG Štefanec, OPG Tanja Tomas Jukić, OPG Branko Vidaček, Agro Altera d.o.o., OPG Dominik Matučec i OPG Gordan Žmegač.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top