Obilježen 20. rođendan DVD-a Bedenec

30.10.2023.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedenec, koje broji 75 članova, u subotu je svečano obilježilo 20. obljetnicu osnivanja i rada.

Nakon svečanog postrojavanja članova DVD-a Bedenec predvođenih zapovjednikom Ljubomirom Cikačem i predsjednikom Ivanom Vreskom, kao i njihovih kolega iz 15-ak DVD-ova te mimohodom kroz naselje uz pratnju Limene glazbe Lepoglava, u Vatrogasnom domu održana je svečana sjednica.

Pozdrave je uputio predsjednik DVD-a Bedenec Ivan Vresk, koji je na čelu društva od samoga početka i koji nije skrivao ponos i zadovoljstvo što DVD svoj jubilej slavi u lijepom domu.

Izvješće o radu društva tijekom protekla dva desetljeća podnio je tajnik DVD-a Siniša Vresk. Članovi DVD-a Bedenec građanima su priskakali u pomoć u svim nevoljama koje su ih pogađale, a na proslavi su im uručene brojne zahvalnice i vatrogasna priznanja.

Čestitke je ispred župana Varaždinske županije uputio je Zdenko Đuras, predsjednik gradske Vatrogasne zajednice i predsjednik Gradskog vijeća Ivanca.

- Tijekom proteklih 20 godina DVD Bedenec puno je toga napravio, to više što danas nije lako biti ni dobrovoljac ni vatrogasac. Vatrogastvo je humanitaran poziv i zato vas pozivam da i dalje ustrajete na njemu i da u tom duhu odgajate mlade, a upravo velik broj djece i mladih u vašim redovima je ono što me posebno veseli – istaknuo je Zdenko Đuras.

U ime Grada Ivanca čestitke je uputio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top