Zlatni i dijamantni pir proslavilo 29 bračnih parova iz Varaždinske županije

19.11.2023.

-Zaljubili smo se na prvi pogled! Vjenčali smo se 1973. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što smo se upoznali - otkrili su Ankica i Stjepan Škarić iz Kračevca danas na svečanosti proslave 50 i 60 godina braka koju je za svoje članove tradicionalno organizirao Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Županije.

Na svečanosti održanoj u hotelu Orion u Horvatskom okupilo se čak 29 parova, među kojima su tri ove godine proslavili dijamantni pir: Božica i Tomo Novosel iz Trnovca, Mirjana i Gašpar Uršulin iz Ivanca te Štefica i Franjo Povijač iz Malog Bukovca.

- Želim vam da se ugodno provedete. Za vas smo pripremili puno malih iznenađenja i nadam se da ćete biti oduševljeni. Ujedno zahvaljujem Varaždinskoj županiji koja je pokrovitelj ove svečanosti koju organiziramo svake godine za naše članove koji slave zlatni i dijamantni pir - rekla je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen.

Parovi su obnovili bračne zavjete, a obred je predvodio vlč. Zoran Gložinić iz Župe Uskrsnuća Isusova Kućan Marof. Bila je priređena i starinska svadba s tradicionalnim običajima našega kraja, pa su svi slavljenici ponosno nosili kitice, svadbu je vodio starešina, a imali su i čestitarku koja im je predala bukete. Čim je počela glazba, parovi su odmah krenuli na podij i zaplesali, a Savez ih je iznenadio i razveselio divnom svadbenom tortom.

Čestike je bračnim parovima uputila i zamjenica župana Silvija Zagorec. - Slavite velikih 50 i 60 godina zajedničkog života tijekom kojih ste zajedno, poštujući jedno drugoga, prkosili svim životnim neprilikama. Kroz život svakoga od nas prolaze divni ljudi, prijatelji i kolege, no obitelj je onaj najveći i najsnažniji oslonac. Nažalost, ima ljudi koji nikada nisu osjetili tu ljubav i podršku. Zato možete biti ponosni, jer ne samo da ste toliko godina u braku, nego je svaki od vas stvorio obitelj koja je temelj našeg društva, čime ste zajedno doprinijeli razvoju ove naše zajednice. Budite i dalje oslonac jedni drugima i uživajte u današnjem slavlju - poželjela je zamjenica Zagorec.

A koji je recept za sretan brak, spremno je odgovorila Ankica Škarić koja je imala 16 godina kada ju je njezin Stjepan, tada 22-godišnjak, zaprosio.

- Jedan drugoga mora poštovati, treba opraštati i ne imati “dugi nos”. Baš kao što su rekli stari ljudi, postelja je uska zato da bi se na njoj pomirili. Danas kad su postelje veće, mladi se više srde i za dva dana se raziđu. Ja sam se zaljubila na prvi pogled i svojem Stjepanu sam rekla da hoću svadbu što prije. Ako te hoću sad, hoću te uvijek! - poručila je Ankica Škarić.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top