Tradicionalno božićno druženje Udruge specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin

23.12.2023.

U varaždinskoj Areni održano je tradicionalno božićno druženje Udruge specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin koje je okupilo pripadnike udruge, ali i pripadnike drugih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin Dražen Vitez tom je prilikom istaknuo kako je iza njih još jedna aktivna i radna godina, dodavši kako su ove godine sudjelovali u puno projekata koje su provodili zajedno s lokalnom samoupravom, udrugama civilnog društva i Ministarstvom hrvatskih branitelja.

- Mi imamo ljude. Kao što smo ih imali u ratu, imamo ih u miru. Vrlo smo neobična udruga, proaktivni smo, pomažemo ljudima. Moram pohvaliti suradnju sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i varaždinskim gradonačelnikom dr. sc. Nevenom Bosiljem te im zahvaljujemo na financijskoj i svakoj drugoj pomoći koju nam pružaju. Ove godine nažalost izgubili smo tri naša pripadnika, ali imamo i mlade članove Udruge, djecu naših poginulih i vjerujem kako će oni dalje pričati o zaslugama Roda u Domovinskom ratu - rekao je Vitez.

Božićnom druženju RODA prisustvovao je i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Uvijek je lijepo biti među prijateljima, među kolegama koji su, kada je bilo najteže, stvarali našu Domovinu. Osim što su bili hrabri, odvažni i odlučni kada su branili našu Domovinu, oni su i danas aktivni članovi društva, i dan danas pomažu i uskaču kada je najteže, a ova godina jednim svojim dijelom itekako je bila izazovna. I upravo su branitelji bili prvi, zajedno s našim žurnim službama, koji su priskočili u pomoć potrebitima. Oni daju najviše tamo gdje mogu. Na svemu tome im zahvaljujem i čestitam - rekao je Stričak.

Okupljene je pozdravio i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić zaželjevši pripadnicima udruge svako dobro te da i dalje šire istinu o Domovinskom ratu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top