Stričak: Plaćaju li Varaždinke i Varaždinci veći porez da bi gradski dužnosnici mogli putovati od Irske do Kine?

05.01.2024.

U svega dvije i pol godine, aktualni gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj uspio je demantirati građanina Nevena Bosilja.

Naime, 2021. godine odlučno je najavljivao da će Varaždinke i Varaždinci „osjetiti smanjenje prireza“ te da će prirez „smanjivati sljedeće tri godine da dođemo do nule“.

Umjesto da iskoristi donesene mjere Vlade Republike Hrvatske i omogući svojim sugrađanima veće plaće te samim time svoje bombastične najave iz 2021. provede u djelo, gospodin Bosilj radi sve suprotno.

Osim što je omogućio svim Varaždinkama i Varaždincima da plaćaju jedan od najvećih poreza u državi, u proteklih nekoliko mjeseci svjedočimo poskupljenjima svega o čemu odlučuje Grad Varaždin. Roditeljima je podigao cijenu smještaja djece u vrtiću, digao je cijenu komunalne naknade i komunalnog doprinosa, a isto tako odvoza komunalnog otpada. Podsjećam da je taj isti gospodin Bosilj, kao oporbeni vijećnik, danima prosvjedovao upravo zbog tih cijena koje su tada bile i dvostruko niže.

Međutim, ako uzmemo u obzir sva silna putovanja gospodina Bosilja i gospodina Markovića od Irske preko Maroka, Švicarske, Švedske, Norveške, Malte, Slovenije, BiH, Austrije, Sjeverne Makedonije pa do Kine, svima je jasnije zbog čega Varaždinke i Varaždinci plaćaju najveće poreze u državi.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top