Zdenko Đuras: Svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu državne razine u ivanečki kraj – ulaganja od 67,3 milijuna eura

24.01.2024.

Nakon punih 19 godina na čelu Grada Ivanca te tri mandata u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Milorad Batinić shvatio je da bi i on trebao nešto poduzeti za razvoj sredine koju vodi i u kojoj živi.

Tako u intervjuu za jedan nacionalni tjednik opravdava svoj nerad i neuspjeh u vođenju Grada najbezličnijom demagogijom, pa izjavljuje: „Favoriziraju se drugi dijelovi Hrvatske, a rezultati pokazuju da su silne milijarde ulaganja u, HDZ-u tradicionalno sklone sredine, bile pucanj u prazno.“

I ne samo to, uspio je izjaviti i da će „Vlada Republike Hrvatske HDZ-ovim gradovima i općinama, te sredinama iz kojih dolaze njihovi koalicijski partneri, manjak prihoda od prireza nadoknaditi na druge, sofisticiranije načine.“

Međutim, svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu državne razine u ivanečki kraj i to:

- 5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za dogradnju Osnovne škole u Ivancu; - 31,8 milijuna eura za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog; - 650 tisuća eura vrijedne dogradnje postojećeg dječjeg vrtića u Ivancu; - 725 tisuća vrijednog novog vrtića u Radovanu; - 28,6 milijuna eura za izgradnju aglomeracije Ivanec te pročistača.

Ukupno se radi o ulaganjima od 67,3 milijuna eura ili više od pola milijarde kuna. Pitamo se da li to gradonačelnik Batinić proziva Vladu Republike Hrvatske i HDZ zbog tih investicija zato jer ih on „gradi“ već punih 19 godina?

Kako to da će Osnovna škola Ivanec napokon biti dograđena, a brza cesta izgrađena sada kada on na to nema nikakvog utjecaja?

Međutim, brojka od 67,3 milijuna eura ili pola milijarde kuna ulaganja u ivanečki kraj, najbolje demantira njegove izjave.

Zdenko Đuras, predsjednik GO HDZ-a Grada Ivanca

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top