Maskirani učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu ponovno oduševili publiku

13.02.2024.

Već tradicionalno, u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu u varaždinskom HNK održan je Fašnički koncert. Koncert je to koji privuče mnogobrojnu publiku i uvijek se traži stolica više, a tako je bilo i ove godine. Na koncertu se predstavilo 200-tinjak učenika Glazbene škole u Varaždinu i njenih područnih odjela, od predškolskog zbora, zbora mlađeg i starijeg uzrasta, vokalnog ansambla, mješovitog zbora, do pojedinačnih nastupa učenika osnovne i srednje Glazbne škole. Ovog puta, tema Fašničkog koncerta bila je filmska glazba. U nastupima učenika predvođenih njihovim profesorima uživala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Pravo je zadovoljstvo biti na ovom Fašničkom koncertu učenika i profesora Glazbene škole u Varaždinu, škole koja je odgojila generacije i generacije učenika koji su izgradili uspješne karijere kako u Hrvatskoj, tako i izvan nje. Ovim koncertom učenici i profesori su na jedan opušten, zabavan, ali izrazito profesionalan način s puno strasti, predanosti i talenta pokazali koliko se kvalitetno radi u toj školi i koliko njeguju ljubav prema glazbi. Svojim nastupima priuštili su nam još jednu večer za pamćenje i jedino što mogu izraziti je ponos što imamo jednu takvu školu, takve učenike i profesore – čestitala im je zamjenica župana Zagorec podsjetivši kako su krajem rujna prošle godine potpisani ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i energetsku obnovu zgrade Glazbene škole u Varaždinu.

- Cilj nam je Glazbenoj školi osigurati suvremene prostorne uvjete za održavanje nastave za djecu i mlade, od vrtićke preko osnovnoškolske do srednjoškolske dobi, jer to ova škola zaslužuje – zaključila je zamjenica Zagorec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top