Čestitke maestru Davoru Bobiću na maestralnoj praizvedbi baleta „Snježna kraljica“

17.02.2024.

U HNK Osijek izvedena je praizvedba baleta naziva „Snježna kraljica“ autora Davora Bobića, našeg Varaždinca, ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri, kompozitora i vrhunskog umjetnika. Balet je nastao prema priči Hansa Christiana Andersena, a režirao ga je Svebor Sečak.

Do kraja ispunjeno gledalište osječkog HNK uživalo je u maestralnoj izvedbi u kojoj je do izražaja došla vrhunska baletna umjetnost koju su pružili umjetnici osječkog i splitskog HNK-a.

Uz ministricu kulture dr.sc. Ninu Obuljen Koržinek, vršitelja dužnosti župana Osječko-baranjskog Matu Lukića, gradonačelnike Osijeka i Varaždina Ivana Radića i dr.sc. Nevena Bosilja, intendanta HNK Osijek Vladimira Hama te drugih uglednih gostiju u praizvedbi je uživala i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

-Najiskrenije čestitke Davoru Bobiću i svima koji su sudjelovali u izvedbi ovog djela. Ovo je veliki trenutak za hrvatsku kulturu, te sam sigurna kako će „Snježna kraljica“ plijeniti pažnju te srca publike diljem Hrvatske, ali i Europe. Obzirom da se iduće godine obilježava 150 godina od smrti Hans Christiana Andersena, onda ova baletna bajka dobiva još veću dimenziju. Davoru Bobić je još jednom pokazao i dokazao zbog čega je toliko prepoznat i cijenjen u svim stručnim krugovima, ali i u široj javnosti, a zasluženo poštovanje i čast mu je dala i Varaždinska županija kada mu je prošle godine na svečanoj sjednici Županijske skupštine, povodom Dana Varaždinske županije i blagdana Male Gospe uručena Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju- rekla je zamjenica župana Zagorec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top