Mali pjevači izveli 21 novu pjesmu na tradicionalnom festivalu „Djeca pjevaju“

24.03.2024.

Čak 21 nova autorska dječja pjesma izvedena je na već tradicionalnom, 12. po redu festivalu „Djeca pjevaju – Varaždin 2024.“ održanom u petak u varaždinskom Graberju.

Nastupili su mali pjevači iz Varaždinske i Međimurske županije te susjedne Slovenije, a podršku im je dao i župan Anđelko Stričak, koji je svima čestitao na lijepim izvedbama.

Nastupe je pozorno pratio stručni žiri koji je proglasio pobjednike.

U kategoriji mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Tena Kralj iz IV. osnovne škole Varaždin s pjesmom „Šarene boje“, drugo mjesto pripalo je Dori Češnjaj i Evi Paska iz Osnovne škole Franje Serta Bednja s pjesmom „Šminka, kreme i parfemi“, dok je treća s pjesmom „Dosta je spavanja“ Laura Grabar iz Područne škole Josip Jedvaj Vrbno.

U kategoriji stariji uzrast prvo mjesto pripalo je Klari Novak iz OŠ Sveti Đurđ koja je izvela pjesmu „Maleni čovječe“. Drugo mjesto su podijelili Jana Kreš, Nikola Epling i Franka Barulek iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija s pjesmom „Smijeh cvjeta kao cvijet“ te Melissa Cikač Pintarić i Emily Premužić iz OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća s pjesmom „Samo je jedna mama“. Treća je bila Maša Prekupec iz VI. OŠ Varaždin s pjesmom „Zvjezdana tajna“.

Svi izvođači su prigodno nagrađeni, dok su osvajači prvog mjesta osvojili još i bicikle, drugog mjesta gitare, a trećeg mjesta mikrofone.

Članovi stručnog žirija bili su tajnik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina Radovan Novina, klavirist i glazbenik Darko Golubić, profesorica glazbene kulture Rosana Cepanec i Svjetlana Vrbanec iz MVV-a kao predstavnica sponzora.

Varaždinska županija bila je jedan od pokrovitelja Festivala kojeg organizira udruga Festival Varaždin uz agenciju Tin marketing kao glavnog partnera.

FOTO: eVaraždin, Tin marketing

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top