Skup SDP-a koji je u subotu doživio fijasko poslao je jasnu poruku - Glas za SDP je glas za Čačića!!!

25.03.2024.

„Gradonačelnik Bosilj po običaju glumi žrtvu”

Kada ti ponestane programa i ideja, nemaš nikakvih rezultata, za ništa se nisi izborio, za ništa zaslužan kao hrvatska oporba, jedino ti preostaje glumatanje i demagogija. Nasuprot tome HDZ ustraje na rezultatima koji su nikad bolji i veći te dosljednom provođenju izbornog programa, jer ono što obećaš dužan si i izvršiti. Osnovna je to poruka s konferencije za novinare Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije na kojoj je jasno prikazana razlika između HDZ-a i koalicijskih partnera, koji iza sebe imaju rezultate, te oporbe koja se može "pohvaliti" samo pokušajima prosvjeda koji svuda doživljavaju pravi fijasko.

– Nakon veličanstvene 34. obljetnice osnutka varaždinskog HDZ-a, na kojoj su se okupili brojni članovi, ali i simpatizeri, u prva tri reda bilo nas je više nego u subotu SDP-ovih prosvjednika iz sve tri županije treće izborne jedinice – naglasio je predsjednik Kluba koalicije HDZ-HSLS-HSU u Skupštini Varaždinske županije i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, ističući kako iza njih stoje rezultati.

Rast plaća i mirovina, velike investicije

– U mandatu Vlade premijera Plenkovića udvostručena je minimalna plaća i to sa 414 eura na 840 eura, povećana prosječna plaća za 65 posto, sa 749 na 1.239 eura. Potom, porezno smo rasteretili za 1,5 milijardi eura građane i gospodarstvo, dok je broj zaposlenih povećan sa 1.413.637 na 1.653.880 – kazao je Kaniški, nakon čega se dotaknuo investicija. Samo u dva premijerova posjeta ugovoreno je investicija za preko 200 milijuna eura. U studenome prošle godine 100 milijuna eura te u veljači ove novih 80 milijuna eura. Kada tome dodamo ulaganja u "Minervu" u Varaždinskim Toplicama za što je ugovor potpisan prije nekoliko dana, te 10 milijuna eura za dogradnju škola, vide se rezultati rada Vlade premijera Plenkovića – naglasio je Kaniški.

Sigurnost

– Ova Vlada je snažno i odlučno odgovorila na sve krize. I dalje osigurava subvencije troška plina i električne energije za kućanstva. Sve to iznosilo je 7,7 milijardi eura za zaštitu građana i gospodarstva u krizama. Osigurali smo niže cijene struje, plina i goriva za građane, a osigurali smo i subvencionirane stambene kredite za 35 tisuća mladih obitelji – istaknuo je Kaniški dodajući kako HDZ i partneri imaju rezultate a SDP i njihovi sateliti borbu za mjesta na listi gdje u ovom trenutku sateliti vode.

Glas za varaždinski SDP je glas za Čačića!!!

– Za razliku od te odgovorne politike za i u korist svih hrvatskih građana, oporba koja je zazivala izbore dan danas ne zna tko im je kandidat za premijera, a kamoli koji im je program. U Varaždinu svjedočimo dogovorenom igrokazu gradonačelnika Bosilja koji se po tko zna koji put prikazuje žrtvom. Navodno je protiv Čačića na listi, jer on s njim ne može i ne želi biti, ali “ipak bude”. Ako si protiv Čačića, budi dosljedan i reci jasno ne, “u toj i takvoj priči me nema”. Ali naravno, svima je jasno da će ga biti pa makar i na 14. mjestu. Jedino što je u svemu tome točno je da je - glas za SDP, glas za Čačića – zaključio je Kaniški.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top