Ivica Nerer, kreće na put do Bruxellesa biciklom-prijeći će put dug 1500 kilometara

12.04.2024.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA" obilježit će 15. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u punopravni savez NATO članica na jedinstven način.

Naime, član Udruge i bivši pripadnik 7. gardijske brigade „PUMA" te još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik 2. oklopno mehanizirane bojne „PUMA" Ivica Nerer iz Čakovca, biciklom će prijeći put dug 1500 kilometara od Varaždina do Bruxellesa, a njegovo će putovanje trajati deset dana.

Ispraćaj Ivice Nerera organiziran je u petak kod Križa zahvalnosti kod Crkve Sv. Nikole u Varaždinu, dok je kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu održana prigodna molitva i blagoslov putnika.

-Prvi puta sam izabrao Bruxelles, u povodu 15 godina Hrvatske vojske u NATO savezu. Nakon Domovinskog rata smo priželjkivali ući u NATO savez iz mnogih, između ostalog i sigurnosnih razloga, koji da smo imali nikad se ne bi dogodio rat u Hrvatskoj. Puno je hrvatskih branitelja dalo živote da bi mi danas bili u NATO savezu, a ponajviše njihove obitelji podnose najveći teret, kao i moja obitelj jer nas nikad nema kod kuće. Upravo stoga, želim tako obilježiti 15 godina Hrvatske u NATO savezu i 75 godina NATO saveza – rekao je Nerer.

Dosad je biciklirao po triput u Knin i u Vukovar, podsjetio je predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA” Robert Puja, koji je otkrio da će zbog povoljnijih vremenskih uvjeta Nerer na put krenuti 15. travnja.

-Prva tri-četiri dana će voziti između 250 možda i 300 kilometara, tako da će ustvari voziti devet dana i jedan dan na sredini imati malo veći odmor, a 25-og travnja on dolazi u Bruxelles. Očekujemo doček na visokoj razini jer ipak je to pothvat koji nije sam tako, kako bi se reklo, ipak je to 1509 kilometara u devet dana i mislim da čovjek to i zaslužuje – rekao je Puja.

Ispraćaju Nerera na daleki put nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji mu je poželio sigurnu vožnju i sretan dolazak na odredište, nakon čega je upalio svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Planira se da će Nerer stići 25. travnja 2024. godine pred sjedište NATO saveza u Bruxellesu gdje će biti organiziran njegov doček kojem će uz članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA", prisustvovati i predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top