Održana redovna godišnja sjednica skupštine Lovačkog saveza Varaždinske županije, župan Stričak naglasio važnu ulogu lovaca u zaštiti prirode i okoliš

13.04.2024.

U Zelendvoru je održana redovna godišnja sjednica skupštine Lovačkog saveza Varaždinske županije na kojoj su prihvaćeni izvještaji o radu Saveza i svih njegovih tijela tijekom proteklog razdoblja te je donesen Program rada kao i Financijski plan za predstojeće razdoblje.

Uz članove Skupštine koju prvenstveno čine predstavnici lovačkih udruga s područja županije, sjednici je već tradicionalno nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je i predsjedniku Lovačkog saveza Varaždinske županije Goranu Kaniškom uručio Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva vrijedan 42 tisuće eura.

Zahvalivši se županu na dodijeljenim financijskim sredstvima Goran Kaniški je naglasio kako je koljevka organiziranog lovstva upravo Varaždinska županija koja tu činjenicu cijeni i uvažava.

- Na ovoj redovnoj godišnjoj skupštini sumirati ćemo rezultate u protekloj godini, donijeti ćemo plan rada za ovu godinu, a ovom prilikom želim naglasiti izuzetno dobru suradnju s Varaždinskom županijom i županom Stričakom koji nam pomaže. Naime, upravo smo u ovome mandatu riješili pitanje rashladnih komora u našim lovačkim domovima, a te komore osim lovaca moći će koristiti, ukoliko zatreba i pripadnici Civilne zaštite – rekao je Kaniški.

Pozdravivši sve prisutne lovce i lovkinje, župan Anđelko Stričak je naglasio kako o dobroj suradnji između Varaždinske županije i Lovačkog saveza Varaždinske županije govore brojni projekti koji su zajednički realizirani.

- Županija je sufinancirala nabavku i ugradnju rashladnih komora u lovačkim domovima s ciljem da lovci imaju gdje čuvati meso divljači. Nadalje, s lovcima ćemo nastojati urediti po dva -tri odmarališta na rutama na kojima šeću naši sugrađani. Članovi Lovačkog saveza također su uključeni kod organizacije Dana županije, zatim sudjeluju u humanitarnim aktivnostima koje organizira naša zaklada „VITA“, a ono što uvijek ističem je činjenica da su lovci jedni od najvažnijih zaštitara prirode i okoliša, ali i divljači u našoj županiji , izvrsno poznaju naš teritorij i zahvaljujući upravo njima Varaždinska županija obiluje i biljnim i životinjskim svijetom- istaknuo je župan Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top